ΑΘΗΝΑ
20:58
|
06.05.2024
Στους δύο συλληφθέντες επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιστατικό αδιανόητης βαρβαρότητας έλαβε χώρα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, όπου ένας 44χρονος άνδρας πυροβόλησε σκύλο σκοτώνοντας τον, διότι έδειχνε «επιθετική συμπεριφορά» προς τα ζώα φίλου του.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη, αλλά και του 47χρονου κτηνοτρόφου φίλου του, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες. 

Ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη κατά των δύο αντρών οι οποίοι διώκονται -κατά περίπτωση- για θανάτωση ζώου συντροφιάς και ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή, όπως επίσης για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο 44χρονος, ενεργώντας κατ’ εντολή του 47χρονου, εκτέλεσε με κυνηγετικό όπλο τον σκύλο, επειδή – σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο δεύτερος στους αστυνομικούς – το τετράποδο έμπαινε στη στάνη του και ήταν επιθετικό με τα ζώα του. Κατά πληροφορίες, το άτυχο σκυλί ήταν ιδιοκτησίας άλλου κτηνοτρόφου της περιοχής. 

Για τη σύλληψη, η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:

«Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες (25-04-2024) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμης δύο άτομα για θανάτωση ζώου στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης. Πρόκειται για άτομα ηλικίας 47 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων περί ζώων και περί όπλων.

Συγκεκριμένα, ο 44χρονος, κατ’ εντολή του 47χρονου, με τη χρήση κυνηγετικού όπλου πυροβόλησε και θανάτωσε σκύλο, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε ο τελευταίος, ήταν επιθετικός προς τα οικόσιτα ζώα του.

Στους συλληφθέντες επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα