ΑΘΗΝΑ
14:54
|
23.06.2026
Ο Θέμης Αργυρακόπουλος υποδέχεται το 2026 με 26 κομμάτια σε 26 κινήσεις!
Το πρώτο σκακιστικό πρόβλημα του νέου έτους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα σκακιστικά προβλήματα που υποδέχονται το νέο έτος είναι μια μακρά παράδοση και το
Κοσμοδρόμιο δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή.

Μετά την περσινή πρόκληση, ο διακεκριμένος συνθέτης σκακιστικών προβλημάτων Θέμης Αργυρακόπουλος προσφέρει στους φίλους και τις φίλες του Κοσμοδρόμιου μια ακόμα ευκαιρία να ακονίσουν τα μικρά τους γκρίζα κύτταρα!

Το πρόβλημα το βλέπετε, ιδού και η εκφώνηση:

«Πήγαμε να καρφώσουμε τη σκακιέρα σε μια ωραία κορνίζα αλλά το καρφί μας έφαγε ένα τετράγωνο. Ο λευκός δε μπορεί να κάνει προαγωγή παρά μόνο στην τελευταία του κίνηση. Με 26 κινήσεις, χωρίς να παραβιάσει άλλους κανόνες (π.χ. να δώσει σαχ ή να εκτεθεί σε σαχ) πρέπει να δημιουργήσει μια θέση στην οποία: 1) Δεν είναι σε σαχ 2) Έχει νόμιμες κινήσεις 3) Όλες οι κινήσεις του είναι κοψίματα».

Κοινώς, ο λευκός παίζει 25 κινήσεις με τον βασιλιά κι άλλη μία έκπληξη! Δεν πατάει επίσης στο «καρφί». Λύσεις δεχόμαστε στο [email protected].

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καύσωνας στην Ευρώπη: 40 άνθρωποι πνίγηκαν στη Γαλλία αναζητώντας δροσιά

Κάλεσμα στην πορεία αλληλεγγύης για τα Προσφυγικά από την Ένωση Ενοικιαστών/τριών Θεσσαλονίκης

Φωτιά σε χώρο εργοστασίου στο Αιγάλεω

Ανάσα σε χιλιάδες οφειλέτες με νομοθετική ρύθμιση για τον νόμο Κατσέλη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα