ΑΘΗΝΑ
20:11
|
27.04.2024
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας 15χρονος – Οι Ισραηλινοί απάντησαν με δακρυγόνα και πραγματικά πυρά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, ως επί το πλείστον νεαρής ηλικίας, διαδήλωσαν κατά μήκος του τείχους που χωρίζει το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, και συγκρούστηκαν με ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις. Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές των υγειονομικών αρχών. Το δίκτυο RT επικαλούμενο παλαιστινιακές πηγές μετέδωσε ότι τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν. Ωστόσο, πηγές της ισλαμιστικής Χαμάς κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα τραυματίες.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης όταν πλήθος Παλαιστίνιων διαδηλωτών έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και δάδες σε τουλάχιστον πέντε σημεία κατά μήκος του τείχους. Οι ισραηλινές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και εκρηκτικούς μηχανισμούς. Οι Ισραηλινοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και πραγματικών πυρών για να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, ένας 26χρονος άνδρας πέθανε από πυρά που δέχθηκε στην κοιλιά ενώ ένας εκ των τραυματιών, ηλικίας 15 ετών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το δίκτυο RT δείχνουν να σημειώνονται εκρήξεις στο σημείο των ταραχών.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται κλιμάκωση της έντασης στη συνοριακή γραμμή Ισραήλ – Γάζας. Ο 26χρονος Παλαιστίνιος ήταν το τρίτο θύμα σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Αίτημα των διαδηλωτών είναι η πλήρης άρση του αποκλεισμού της περιοχής, καθώς τα σύνορα και η κυκλοφορία των εμπορευμάτων ελέγχονται αυστηρά από το Ισραήλ. Έμμεσες διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία ενός νέου στάτους κβο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς συναντήθηκε πρόσφατα με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντς για να συζητήσουν μια σειρά ζητημάτων. Η Χαμάς προειδοποιεί για νέα κλιμάκωση των διαμαρτυριών εάν δεν αρθεί άμεσα ο αποκλεισμός της Γάζας.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα