ΑΘΗΝΑ
12:33
|
27.04.2024
Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είχε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είχε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος τόνισε ότι παλεύουμε συνεχόμενα, κάθε μέρα, κάθε ώρα για να γίνει η ηλεκτρική ενέργεια κοινωνικό αγαθό, στην οποία να έχουν πρόσβαση όλοι και όλες.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι σήμερα “απαιτείται παλλαϊκός αγώνας για να μην πληρώσει τα σπασμένα της απελευθέρωσης και παραπέρα ιδιωτικοποίησης της ενέργειας ο ελληνικός λαός. Εδώ και τώρα πρέπει να ακυρωθούν οι αυξήσεις στο ρεύμα. Ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο”.

“Παλεύουμε συνεχόμενα, κάθε μέρα, κάθε ώρα για να γίνει η ηλεκτρική ενέργεια κοινωνικό αγαθό, στην οποία να έχουν πρόσβαση όλοι και όλες», πρόσθεσε μετά τη συνάντηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, επισήμανε ότι ενημέρωσαν τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ “για την αιφνιδιαστική, εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Μία κίνηση, η οποία θα είναι καταστροφή για τα ελληνικά νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και γενικότερα όλον τον λαό”. 

Και σημείωσε: “Εβδομήντα ένα χρόνια μετά την ίδρυση της ΔΕΗ, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, τα συμφέροντα προχωρούν και απαιτούν από την κυβέρνηση να ιδιωτκοποιήσει τη ΔΕΗ. Νομίζουμε ότι ο λαός πρέπει να αντισταθεί σε αυτήν τη διαδικασία για να αποτρέψουμε αυτό το εθνικό, κατά την άποψή μας, έγκλημα”.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα