ΑΘΗΝΑ
07:02
|
28.04.2024
Στην έγκριση κατασκευής περισσότερων από 3.000 κατοικιών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη φαίνεται πως προσανατολίζεται η κυβέρνηση Μπένετ παρά τις «αμερικανικές πιέσεις».
Photo: Taqi Spateen
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πληροφορίες για την έγκριση περισσότερων από 3.000 κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εκ των οποίων λιγότερες από τα μισές θα αναλογούν στον παλαιστινιακό λαό μεταδίδει η κρατική τηλεόραση του Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα του The New Arab.

Ειδικότερα, το τμήμα σχεδιασμού της Πολιτικής Διοίκησης του Τελ Αβίβ, ενός στρατιωτικού φορέα που ελέγχει την πολιτική ζωή των Παλαιστινίων που ζουν υπό καθεστώς κατοχής, φέρεται να σκοπεύει να δώσει έγκριση για την κατασκευή 3.144 κατοικιών στην Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Σημειώνεται ότι «το πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών επρόκειτο να δοθεί τον Αύγουστο, ωστόσο μια απεργία του προσωπικού εμπόδισε την συνεδρίαση του οργάνου λήψης αποφάσεων. 

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα όμως από την επιτροπή σχεδιασμού της Πολιτικής Διοίκησης έδειξε ότι επίκειται η έγκριση της κατασκευής των νέων οικιστικών μονάδων σε Revava, Kedumim, Elon Moreh, Karnei Shomron και τις κοινότητες εποίκων σε Gush Etzion και Hebron Hills, παρά τις δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Ναφτάλι Μπένετ, ότι αντιμετωπίζει «αμερικανικές πιέσεις» να σταματήσει την παράνομη κατά το διεθνές δίκαιο κατασκευή οικισμών στη Δυτική Όχθη.

Οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι, κατά το ίδιο δημοσίευμα, πρόκειται να λάβουν άδεια για μόλις 1.303 σπίτια και άλλες οικιστικές μονάδες στην Περιοχή Γ, το τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης επί της οποίας το Ισραήλ διατηρεί τον πλήρη έλεγχο. 

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 600.000 Ισραηλινοί Εβραίοι ζουν σε οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σε κατοικίες που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο θεωρούνται παράνομες. Ωστόσο, οι εργασίες για τον πολλαπλασιασμό τους φαίνεται πως προχωρούν ανεμπόδιστα, παρά το γεγονός ότι, όπως επισημαίνει δημοσίευμα του Middle East Monitor, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πρόσφατα πως ο Μπένετ είπε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ότι «εξεπλάγη από την αμερικανική πίεση κατά των κατασκευαστικών εργασιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα