ΑΘΗΝΑ
14:57
|
30.04.2024
Ανακοίνωσε την κατασκευή νέων πυρηνικών αντιδραστήρων μετά από παύση δεκαετιών και με πρόσχημα την κλιματική κρίση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την κατασκευή νέων πυρηνικών αντιδραστήρων στη Γαλλία μετά από πολλές δεκαετίες προανήγγειλε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του επικαλούμενη την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας αλλά και ως δέσμευση για την εκπλήρωση των κλιματικών της στόχων στο πλαίσιο και της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, COP26, στη Γλασκώβη της Σκωτίας.

“Για να εγγυηθούμε την ενεργειακή ανεξαρτησία της Γαλλίας, να εγγυηθούμε τον εφοδιασμό της χώρας μας με ηλεκτρική ενέργεια και να επιτύχουμε τους στόχους μας, κυρίως την ουδετερότητα του άνθρακα το 2050, θα ξεκινήσουμε, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων στη χώρα μας και θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”, δήλωσε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα στο δίκτυο RT News, το 75% της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία καλύπτεται από εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας. Στις αρχές της προεδρίας του ο Μακρόν είχε δεσμευτεί να μειώσει στο 50% την εξάρτηση της χώρας από την πυρηνική ενέργεια μέχρι το 2035 επικαλούμενος και τότε την προστασία του περιβάλλοντος. “Ωστόσο, η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου σε συνδυασμό με τους χαμηλούς δείκτες παραγωγικότητας της αιολικής και ηλιακής ενέργειας, φαίνεται να έκαναν τον Μακρόν να αλλάξει γνώμη”, σχολιάζει το RT News.  

Οι ανακοινώσεις Μακρόν για τους αντιδραστήρες έγιναν στο τηλεοπτικό διάγγελμα χθες βράδυ, στο οποίο ο πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρθηκε επίσης σε θέματα πανδημίας, κοινωνικής πολιτικής και στην επερχόμενη γαλλική προεδρία της ΕΕ.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία εκεχειρίας

ΗΠΑ: Ένοχος για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο IDF, αλλά δεν σταματά η χρηματοδότηση

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Κομισιόν: Ερευνά τη Meta για παραπληροφόρηση ενόψει Ευρωεκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα