ΑΘΗΝΑ
21:16
|
27.04.2024
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μ.Κατρίνης κατέγραψε τα μαύρα ρεκόρ στην ακρίβεια εκτιμώντας πως η χώρα έχει εγκλωβιστεί για τα καλά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απαριθμώντας τα αλγεινά ρεκόρ της Ελλάδας στην ακρίβεια ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Μιχάλης Κατρίνης, προβλέπει ότι με την υπάρχουσα διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνηση η χώρα «δεν πρόκειται» να βγει γρήγορα από το σπιράλ της ακρίβειας.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ τόνισε πως:

  • Η Ελλάδα έφτασε να έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή στη βενζίνη στην Ευρώπη.
  • Την έβδομη υψηλότερη τιμή καυσίμων παγκοσμίως.
  • Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι 45% υψηλότερος στην Ελλάδα σε σχέση με αυτόν της Ευρωζώνης.
  • Οι αυξήσεις στο ψωμί, στα γαλακτοκομικά, στο κρέας είναι μεγαλύτερες στη χώρα μας συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
  • Ο ενεργειακός πληθωρισμός στη χώρα μας είναι 50% υψηλότερος σε σχέση με την Ευρωζώνη.
  • Το σύνολο των αυξήσεων στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος περνάει στους καταναλωτές.

Όπως ανέφερε μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, «η χώρα είναι εγκλωβισμένη σε ένα σπιράλ ακρίβειας και ανατιμήσεων χωρίς τέλος και η κυβέρνηση, αντί να αναζητά λύσεις, αναζητά δικαιολογίες, αρνείται και διστάζει να πάρει ουσιαστικά μέτρα».

Κάντο όπως η Ιταλία!

Έφερε ως παράδειγμα την Ιταλία λέγοντας ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι στα 2,32 ευρώ το λίτρο ενώ στην Ιταλία είναι 1,81 ευρώ το λίτρο. «Γιατί η Ιταλία από τον Μάρτιο προχώρησε σε μείωση των φόρων στα καύσιμα. Όπως προχώρησε και στη φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας, ενώ στην Ελλάδα ακόμα περιμένουμε να υπολογιστούν», επισήμανε.

Επέκρινε τη κυβέρνηση επειδή, όπως είπε, «εξακολουθεί να στηρίζει τα δημόσια έσοδα στους έμμεσους φόρους, που πλήττουν τον πολίτη. Έμμεσους και υψηλούς φόρους στα καύσιμα, αλλά και στα τρόφιμα».

«Η κυβέρνηση είναι απρόθυμη στην επιβολή άμεσων φόρων στους έχοντες και πρόθυμη στη διατήρηση έμμεσων και άδικων φόρων που πλήττουν τους πολλούς και την κοινωνία» τόνισε κι επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα και μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής» πρόσθεσε ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αναφερόμενος επίσης στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, επισήμανε ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση έχουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας το ΑΣΕΠ, τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το Opengov. «Από ποιους θα αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι; Από προϊσταμένους που τοποθέτησε η κυβέρνηση με κομματικά κριτήρια ή από μετακλητούς;», αναρωτήθηκε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο με την τοποθέτηση μετακλητών σε θέσεις προϊσταμένων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα