ΑΘΗΝΑ
11:41
|
28.04.2024
«Ας μην αποκλείσουμε τίποτα. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο και ας προετοιμαστούμε για το χειρότερο. Και αυτό ακριβώς κάνουμε τώρα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα είναι γεμάτη αποφασιστικότητα σχετικά με τον αποκλεισμό των μεταφορών στο Καλίνινγκραντ, αλλά δεν θα βιαστεί να λάβει αποφάσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δεν χρειάζεται να βιαστούμε, ωστόσο, την ίδια στιγμή, είμαστε γεμάτοι αποφασιστικότητα», ανέφερε, σχολιάζοντας την κατάσταση. «Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις».

«Αναλύουμε αυτή την κατάσταση με πολύ σοβαρό τρόπο. Μέσω του υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων, παραδίδουμε τη [θέση] μας στους αντιπάλους μας», δήλωσε. «Σε αυτή την περίπτωση, έχουμε απόλυτο δίκιο».

«Δυστυχώς, δεν είναι πλέον συνεργάτες μας, είναι αντίπαλοί μας τώρα», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε εάν θα πρέπει να αναμένονται αντίποινα μετά την έκθεση του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ, προς τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο αξιωματούχος απάντησε: «Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να αναλύσουμε την κατάσταση». «Πιστεύω ότι τον χρειάζονται και οι αντίπαλοί μας», πρόσθεσε.

Το Κρεμλίνο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Λιθουανία να άρει τους περιορισμούς της στη διέλευση προς το ρωσικό εξκλάβιο του Καλίνινγκραντ, αλλά προετοιμάζεται προς το χειρότερο, ανέφερε.

«Ας μην αποκλείσουμε τίποτα. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο και ας προετοιμαστούμε για το χειρότερο. Και αυτό ακριβώς κάνουμε τώρα», ανέφερε.

Η Λιθουανία επέβαλε περιορισμούς στη σιδηροδρομική διαμετακόμιση ορισμένων εμπορευμάτων από τη Ρωσία στο Καλίνινγκραντ από την 18η Ιουνίου επικαλούμενη κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ρωσία έχει καταγγείλει την κίνηση ως παράνομη καθώς παραβιάζει τις συμφωνίες στις οποία έχει δεσμευθεί η χώρα κατά την ένταξή της στην ΕΕ. Το Βίλνιους και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιμένουν ότι επιβάλλουν μόνο το καθεστώς κυρώσεων.

Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ, επισκέφθηκε την περιοχή του Καλίνινγκραντ την 21η Ιουνίου. Η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί πολύ νωρίτερα, ωστόσο ο αποκλεισμός των μεταφορών ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν σε συνάντηση εθνικής ασφάλειας με τη συμμετοχή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα