ΑΘΗΝΑ
15:23
|
30.04.2024
Αναγκαστική διαιτησία επέβαλε η κυβέρνηση, μπροστά στον κίνδυνο μείωσης της ενεργειακής παραγωγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με κυβερνητική παρέμβαση έληξε η απεργία των εργαζομένων στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νορβηγία που απειλούσε με δραστική μείωση την ενεργειακή παραγωγή της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε η κυβέρνηση παρέπεμψε τη διαμάχη ανάμεσα στους εργαζόμενους που ζητούσαν αυξήσεις και την εργοδοσία σε ανεξάρτητο θεσμό μεσολάβησης, επιβάλλοντας έτσι δυνάμει της νομοθεσίας στη χώρα τον τερματισμό της κινητοποίησης.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποφάσισε να παρέμβει αφού η απεργία οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας χθες τριών μικρών κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου στη Βόρεια Θάλασσα και καθώς το ισχυρό νορβηγικό συνδικάτο Lederne ανακοίνωσε πως επρόκειτο να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες, διεκδικώντας καλύτερους μισθούς.

«Η αναγγελθείσα επιδείνωση της κινητοποίησης ήταν πολύ ανησυχητική στη σημερινή κατάσταση, με την κρίση της ενέργειας και με τη γεωπολιτική κατάσταση, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη πόλεμος στην Ευρώπη», εξήγησε σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός Εργασίας Μάρτε Μιες Πέρσεν.

Χθες, ο βιομηχανικός όμιλος της Νορβηγικής Ένωσης Πετρελαίου και Αερίου είχε προειδοποιήσει πως η συνέχιση και κλιμάκωση της απεργίας ως το Σάββατο θα μείωνε μαζικά την παραγωγή με απώλειες της τάξης του 56% της ποσότητας αερίου που εξάγει η Νορβηγία 341.000 βαρελιών αργού πετρελαίου την ημέρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Κέντρο Κατάρτισης τεχνικών του ΑΔΜΗΕ στο Περιστέρι

Πιθανές γεωτρήσεις εντός ΑΟΖ ως το 2025 λέει η Σδούκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα