ΑΘΗΝΑ
02:53
|
28.04.2024
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τον διορισμό της δικαστικού Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τον διορισμό από το υπουργικό συμβούλιο της δικαστικού Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία είχε δικαιολογήσει τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη σε βιβλίο του.

Η δικαστικός Μαριάνθη Παγουτέλη προάγεται από πρόεδρος εφετών στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Το ΚΙΣΕ ανέφερε πως η «κα Παγουτέλη είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια», τονίζοντας μάλιστα ότι η Μ. Παγουτέλη είχε συντάξει ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη.

Υπογραμμίζει ότι η τοποθέτησή της στην κορυφή της Δικαιοσύνης  «δεν θα μπορεί να προασπίσει τη δεδηλωμένη θέση της Ελληνικής Πολιτείας ενάντια στον αντισημιτισμό, και μάλιστα ως Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας».

Εκφράζει ώστόσο βέβαιο ότι η «Ελληνική Δικαιοσύνη θα περιφρουρήσει τις αξίες της Δημοκρατίας απέναντι στους οπαδούς της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου Ελλάδος:

Ενημερωθήκαμε ότι στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 30ης Αυγούστου 2022, επικυρώθηκε η εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης για τον διορισμό της κας Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

Η κα Παγουτέλη είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Η κα Παγουτέλη είχε συντάξει ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος διατυπώνει την έντονη δυσαρέσκεια του Ελληνικού Εβραϊσμού για την τοποθέτηση στην κορυφή της Δικαιοσύνης ενός προσώπου που δεν θα μπορεί να προασπίσει τη δεδηλωμένη θέση της Ελληνικής Πολιτείας ενάντια στον αντισημιτισμό, και μάλιστα ως Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα περιφρουρήσει τις αξίες της Δημοκρατίας απέναντι στους οπαδούς της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα