ΑΘΗΝΑ
10:32
|
28.04.2024
Για ένα «μεγάλο άλμα προς τα εμπρός», στη στρατιωτική τεχνολογία έκανε λόγο ο διοικητής των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράν ανέπτυξε τον πρώτο του υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο, ανακοίνωσε, σήμερα Πέμπτη, ο διοικητής των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), στρατηγός Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, κατά τη διάρκεια τελετής για την 11η επέτειο από τον θάνατο του Χασάν Τεχράνι Μοκαντάμ, γνωστού ως «πατέρα του πυραυλικού προγράμματος του Ιράν».

«Το Ιράν έχει αναπτύξει έναν υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο για διεισδυτική αεράμυνα. Αυτός ο νέος πύραυλος είναι ικανός να περάσει από οποιοδήποτε σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας», ανέφερε ο στρατηγός, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Πρόκειται για έναν πύραυλο που κινείται με υψηλές ταχύτητες και μπορεί να ελίσσεται μέσα και έξω από την ατμόσφαιρα. Στοχεύει τα αντιπυραυλικά συστήματα του εχθρού και αποτελεί ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός στην ανάπτυξη της στρατιωτικής μας τεχνολογίας», πρόσθεσε.

«Είμαστε πλέον εμπλεκόμενοι σε έναν πόλεμο ασφαλείας, οικονομικό και πολιτικό και σε αυτόν τον πόλεμο, ο οποίος αποτελεί μια τεράστια ψυχολογική επιχείρηση εναντίον του έθνους μας, οι εχθροί θέλουν να σταματήσουν την πρόοδό μας», φέρεται να είπε ο Χατζιζαντέχ.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ιράν δήλωσε ότι δοκίμασε το Ghaem 100, το πρώτο του διαστημικό όχημα εκτόξευσης τριών σταδίων, το οποίο θα μπορούσε να εκτοξεύσει δορυφόρους βάρους 80 κιλών σε τροχιά 500 χλμ. Γύρω από την επιφάνεια της γης, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα