ΑΘΗΝΑ
03:10
|
28.04.2024
Η ταλαντούχα, ναζιάρα ξανθιά του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε σήμερα από ανακοπή καρδιάς. Η κηδεία της γίνεται αύριο στις 16.30 στο κοιμητήριο Χαλανδρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 87 ετών έφυγε νωρίτερα σήμερα η γνωστή ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου, Νίτσα Μαρούδα.

Η κηδεία της έχει προγραμματιστεί για αύριο, Παρασκευή, στις 16.30 στο κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Η Ελένη Μαρούδα γεννήθηκε στην Πάτρα το Μάιο του 1935 γράφοντας τη δική της ιστορία στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο με τη συμμετοχή της σε δεκάδες ταινίες την δεκαετία 60′ και του 70′. Έμεινε γνωστή για τους κωμικούς ρόλους της ναζιάρας ξανθιάς κοπέλας.

Πέθανε η Νίτσα Μαρούδα | FLIX

Η πρώτη της ταινία ήταν Το αγρίμι που γυρίστηκε το 1960. Έκτοτε συμμετείχε σε άλλες 36 γνωστές ταινίες, όπως:  «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» το 1960, «Ο κατήφορος» το 1961, «Δεσποινίς διευθυντής» το 1964, «Μια τρελή-τρελή οικογένεια» το 1965 κ.α.

Η ηθοποιός παντρεύτηκε τον Συμεών Κολοκοτά.

Η κόρη της, Ιωάννα Κολοκοτά, είναι σύζυγος του πολιτικού και πρώην υπουργού κυβερνήσεων της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Νίτσα Μαρούδα: Η «τσαχπίνα» του Ελληνικού σινεμά, οι μεγάλες επιτυχίες και  η απομάκρυνση από τη δημοσιότητα - Enimerotiko.gr

Τι δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε αναφερόμενη στον θάνατο της Νίτσας Μαρούδα:

«Με την ιδιαίτερη φωνή και την αναγνωρίσιμη φιγούρα της, με την υπερβολική κόμμωση της εποχής και το πεταχτό βάδισμα, η Νίτσα Μαρούδα δημιούργησε τον χαρακτήρα του αφελούς κοριτσιού στον ελληνικό κινηματογράφο, ο οποίος αν και συνήθως δεν ήταν κεντρικός, υπήρξε απαραίτητος δίπλα στους πρωταγωνιστές των αγαπημένων ελληνικών ταινιών. Έπαιξε με τους περισσότερους σπουδαίους πρωταγωνιστές και συχνά, ακόμη και με μια ατάκα μόνο, έκλεβε την παράσταση. Η παρουσία της στον ελληνικό κινηματογράφο είναι χαρακτηριστική του ταλέντου και της ευρηματικότητας, με την οποία οι Έλληνες ηθοποιοί, στον κινηματογράφο εκείνης της εποχής, δημιουργούσαν έναν τύπο, εντελώς προσωπικό, που δεν μπορούσε να παίξει κανείς άλλος. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην κόρη της, Ιωάννα και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς και στους πολλούς φίλους της».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα