ΑΘΗΝΑ
06:40
|
28.04.2024
"Όλες οι μέθοδοι είναι καλές στον πόλεμο" φέρεται να λέει Γερμανός εκπρόσωπος στις συνομιλίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Λευκορωσία διαβίβασε αδημοσίευτα αποσπάσματα για τις φερόμενες συνομιλίες σχετικά με την υγεία του Αλεξέι Ναβάλνι μεταξύ Βερολίνου και Βαρσοβίας, στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ο πρόεδρος Λουκασένκο σε συνέντευξή του σε Ρώσους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, το κρατικό δίκτυο της Λευκορωσίας δημοσίευσε ηχητικό της φερόμενης συνομιλίας για τον Ναβάλνι που συνήλθε από το κώμα και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην κλινική Charite του Βερολίνου.

Στο εν λόγω ηχητικό, Γερμανός εκπρόσωπος φέρεται να λέει ότι δεν είναι σημαντικό να επιβεβαιωθεί η δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι καθώς «όλες οι μέθοδοι είναι καλές στον πόλεμο».

Το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας, φαίνεται ότι υπεκλάπη από το Μινσκ, ενώ αξιολογήθηκε ως ψεύτικο από τη γερμανική κυβέρνηση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε σήμερα τη Γερμανία να μοιραστεί τις ιατρικές πληροφορίες αναφορικά με την υγεία του Αλεξέι Ναβάλνι.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε για άλλη μια φορά το Βερολίνο ότι καθυστερεί αυτή την διαδικασία.

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι μη διαθέτοντας αυτές τις πληροφορίες παρεμποδίζονται οι ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου από το να διακριβώσουν τί συνέβη μετά την κατάρρευση του Ναβάλνι στη διάρκεια μιας εσωτερικής πτήσης στη Ρωσία αφού ήπιε τσάι, το οποίο σύμφωνα με τους συμμάχους του ήταν δηλητηριασμένο.

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι ίχνη νευροτοξικού παράγοντα τύπου Νοβιτσόκ είχαν ανιχνευθεί στον Ναβάλνι. Η Μόσχα απάντησε ότι οι Ρώσοι γιατροί δεν είχαν βρει κανέναν νευροτοξικό παράγοντα στις εξετάσεις που πραγματοποίησαν πριν τη μεταφορά του Ναβάλνι στη Γερμανία, ότι το Βερολίνο δεν έχει αποδείξεις για να στηρίξει τον ισχυρισμό του και ότι η Γερμανία καθυστερεί την έρευνα.

Τη Δευτέρα, το νοσοκομείο Charite του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι η κατάσταση του πολιτικού είχε βελτιωθεί και ότι έχει ξυπνήσει από το κώμα.

Τη Δευτέρα επίσης, ο Ρώσος επιστήμονας Λενονίντ Ρινκ, που συμμετείχε στην ανάπτυξη της χημικής φόρμουλας, Νοβιτσόκ, υποστηρίζει για άλλη μια φορά πως ο Αλεξεί Ναβάλνι δεν δηλητηριάστηκε με Νοβιτσόκ.

“Αποκλείω τη δηλητηρίασή του με Νοβιτσόκ, επειδή δεν υπάρχουν συμπτώματα. Αλλά ακόμα κι αν χρησιμοποιήθηκε δόση 400 φορές μικρότερη από τη θανατηφόρα, θα έβγαινε από κώμα, αλλά θα μπορούσε να παρατηρηθεί συστολή του ματιού του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχαν τέτοια συμπτώματα” εξήγησε ο κ. Ρινκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα