ΑΘΗΝΑ
23:34
|
27.04.2024
Μέχρι το 2030 προβλέπεται ότι το 30% του πληθυσμού του Καναδά θα αποτελείται από μετανάστες, ποσοστό που ενισχύει κατά πολύ την αύξηση της παραγωγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πληθυσμός του Καναδά αυξήθηκε κατά περισσότερο από ένα εκατομμύριο άτομα για το 2022 για πρώτη φορά στην ιστορία του, σχεδόν εξ ολοκλήρου λόγω της αύξησης των μεταναστών και των προσωρινών κατοίκων, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά.

Ο συνολικός πληθυσμός αυξήθηκε κατά 1,05 εκατομμύρια ανθρώπους στα 39,57 εκατομμύρια τους δώδεκα μήνες έως την 1η Ιανουαρίου 2023 και περίπου το 96% της αύξησης οφείλεται στη διεθνή μετανάστευση, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.

Η δημογραφική αύξηση, η οποία βοήθησε τον Καναδά να διατηρήσει τη θέση του ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα της G7, μεταφράζεται σε ρυθμό πληθυσμιακής αύξησης 2,7% και ένας τέτοιος ρυθμός θα οδηγήσει σε διπλασιασμό του πληθυσμού σε περίπου 26 χρόνια, ανέφερε η υπηρεσία.

Ο Καναδάς εξαρτάται από τη μετανάστευση για να οδηγήσει την οικονομία του και να υποστηρίξει τη γήρανση του πληθυσμού, και η φιλελεύθερη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό αύξησε απότομα τα ποσοστά της μετανάστευσης από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2015.

Η Οτάβα εφαρμόζει επίσης ειδικά προγράμματα για την προσωρινή υποδοχή ατόμων που έχουν πληγεί από κρίσεις όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, η αστάθεια στο Αφγανιστάν ή οι πρόσφατοι σεισμοί στην Τουρκία και τη Συρία.

Το 2022, ο Καναδάς υποδέχθηκε 437.180 μετανάστες και ο αριθμός των μη μόνιμων κατοίκων αυξήθηκε κατά 607.782 άτομα. Και τα δύο στοιχεία είναι τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί και αντικατοπτρίζουν «υψηλότερους στόχους μετανάστευσης και ένα έτος ρεκόρ για την επεξεργασία των αιτήσεων μετανάστευσης», δήλωσε η Statscan.

Ο οργανισμός μετράει τόσο τους μόνιμους όσο και τους μη μόνιμους κατοίκους εκτός από τις νέες γεννήσεις στον υπολογισμό των αριθμών πληθυσμού.

Ο Καναδάς βιώνει μια ανοδική τάση στη συνολική απασχόληση από τον Σεπτέμβριο και η στατιστική υπηρεσία έχει δηλώσει προηγουμένως ότι οι μη μόνιμοι κάτοικοι συμβάλλουν σημαντικά σε αυτό το κέρδος.

Η μετανάστευση αντιπροσωπεύει σχεδόν το 100% της αύξησης του εργατικού δυναμικού του Καναδά και μέχρι το 2036 οι μετανάστες προβλέπεται να είναι περίπου το 30% του πληθυσμού του Καναδά, από 20,7% το 2011, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης του Καναδά.

Σύμφωνα με ένα τριετές σχέδιο που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση Τριντό θέλει να συνεχίσει να αυξάνει τους ετήσιους στόχους μετανάστευσης, με στόχο να χορηγήσει μόνιμη διαμονή σε 465.000 άτομα το 2023 και να αυξήσει αυτόν τον στόχο σε 500.000 άτομα έως το 2025.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα