ΑΘΗΝΑ
11:32
|
28.04.2024
«Θρηνήσαμε θύματα στα Τέμπη και είναι σίγουρο ότι θα θρηνήσουμε θύματα και εδώ στην Αθήνα», επεσήμανε από τον κεντρικό σταθμό του ΗΣΑΠ που επισκέφθηκε σήμερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσκεψη στον κεντρικό σταθμό του ΗΣΑΠ, πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απαξιώνει τους σιδηροδρόμους δια της μεθόδου της αποψίλωσης, του τεμαχισμού και του ξεπουλήματός τους.

«Είμαστε εδώ, κλιμάκιο του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, στο μηχανουργείο των ΗΣΑΠ,  όπου παρατηρούμε σε εξέλιξη, σε πραγματικό χρόνο, την ίδια διαδικασία που έφερε στην τραγωδία των Τεμπών», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης κάνοντας λόγο για σπάσιμο της εταιρείας σε κομμάτια με στόχο να δοθούν τα σημαντικότερα κομμάτια της ασφάλειας σε ιδιώτες που δεν πιστοποιούνται, για να προχωρήσει το σπάσιμο και η ιδιωτικοποίηση.

«Και μετά τα ατυχήματα να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα οι κυβερνώντες και να φτιάχνουν επιτροπές με στόχο τη συγκάλυψη. Θρηνήσαμε θύματα στα Τέμπη και είναι σίγουρο ότι θα θρηνήσουμε θύματα και εδώ στην Αθήνα», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης.

Τα μεγάλα κόμματα απαξιώνουν τον κοινοβουλευτισμό

Σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι «η φιλολογία για την επόμενη συγκυβέρνηση χαρακτηρίζεται από μια κοκορομαχία και μια κακοφωνία, μεταξύ των μεγάλων κομμάτων, που είναι πάρα πολύ μεγάλη και και παρά πολύ κακόφωνη, γιατί οι διαφορές μεταξύ τους είναι τόσο πολύ μικρές».

Επειδή έχουν τόσο πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους, τα ίδια λένε για τον ΟΣΕ, τα ίδια λένε για την ΔΕΗ, για το Χρηματιστήριο Ενέργειας, για την ΕΥΔΑΠ, για τα κόκκινα δάνεια. Σκοτώνονται και ο ελληνικός λαός τούς κοιτάει και απαξιώνεται ο κοινοβουλευτισμός και η Δημοκρατία στα μάτια, ιδίως των νέων μας, οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν κιόλας, γιατί ο κ. Μητσοτάκης το εγγυάται με εκλογές τον Ιούλιο, όταν οι νέοι θα δουλεύουν ξενοδοχοϋπάλληλοι στις πέντε γωνίες της Ελλάδας», τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και πρόσθεσε:

«Εμείς στο ΜέΡΑ25 αναδεικνύουμε τις βασικές διαφορές, διαφορές ημών, που κάνουμε μια συγκεκριμένη πρόταση για το πώς θα επανακτηθεί η δημοκρατική κυριαρχία πάνω στους θεσμούς του κράτους, πάνω στα δημόσια αγαθά, και των υπόλοιπων κομμάτων που διαγκωνίζονται για την εξουσία που στόχο έχουν ένα πράγμα, να μην αλλάξει τίποτα από αυτά που το μεγάλο κεφάλαιο, η ολιγαρχία και η τρόικα, θεωρούν ότι είναι απαραίτητα για την αναπαραγωγή των προσόδων τους, για την αναπαραγωγή της λεηλασίας, για την αναπαραγωγή της αισχροκέρδειας».

Ύβρις για τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών το ακαταδίωκτο της Επιτροπής Διερεύνησης

Παράλληλα, με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει την απόφαση για το ακαταδίωκτο του προέδρου και των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που έρευνα τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

«Μαζί με τα μπρος-πίσω στον διορισμό των μελών της Επιτροπής, έρχεται τώρα η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με ντροπολογία της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων και θεσπίζει το ακαταδίωκτο της Επιτροπής», αναφέρται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

«Προκύπτουν τα εξής ερωτήματα», τονίσει το ΜέΡΑ25:

Για ποιον λόγο επέλεξε η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενώ όλως προσφάτως σύστησε τον αρμόδιο φορέα διερεύνησης, να τον απαξιώσει πλήρως, στερώντας του χρηματοδότηση και Διοίκηση, και να αναθέσει την διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών σε Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συστήθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό;

Ποιες είναι οι ενέργειες του ΕΟΔΑΣΑΑΜ και της Επιτροπής Διερεύνησης της πρώην ΕΔΑΑΠ που μεταβατικά ασκεί την διοίκηση του νεοσυσταθέντα φορέα μέχρι σήμερα σε σχέση με την διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος των Τεμπών;

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί μέχρι σήμερα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την κινητοποίηση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ και την άσκηση της αποστολής του σε σχέση με το δυστύχημα στα Τέμπη;

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί σε σχέση με την διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών η διαβόητη «ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων»; Ποιος έχει ενεργήσει τις αρμοδιότητες και εξουσίες διερεύνησης που περιγράφονται στο αρ. 44 του ν. 5014/2023; Ποιος έχει επέμβει στον τόπο του δυστυχήματος για να συλλέξει το υλικό της διερεύνησης; Πότε έγινε αυτό; Ποιος επέβλεψε τη μεταφορά των συντριμμιών του δυστυχήματος; Έχει διασφαλιστεί ότι το αποδεικτικό υλικό φυλάσσεται ασφαλώς και ότι δεν θα χαθούν στοιχεία; Έχει παραδοθεί το υλικό αυτό στον ΕΟΔΑΣΑΑΜ; Αν δεν έχει εμπλακεί ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ στην διερεύνηση του δυστυχήματος ως αποκλειστικά αρμόδιος, αποδέχεται η Κυβέρνηση ότι θα εκδοθεί ένα πόρισμα από όλως αναρμοδίως φορέα; Ή έχει προαποφασίσει ότι δεν θα εκδοθεί πόρισμα; Αυτή είναι η στόχευσή της με την πλήρη απαξίωση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ και την ανάθεση της διερεύνησης σε αναρμόδιους;

Στις 3 Μαρτίου 2023 εκδόθηκε η απόφαση του πρωθυπουργού περί ανάθεσης των αρμοδιοτήτων του παραιτηθέντος Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Καραμανλή στον Υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1193/Β΄/3.3.2023. Παρότι το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Υπουργού Μεταφορών ανατέθηκαν στον Υφυπουργό, ο νυν Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γεραπετρίτης διατήρησε για τον εαυτό του την αρμοδιότητα διορισμού των διοικήσεων των εποπτευόμενων φορέων, όπως είναι και ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ. Πρέπει να απαντήσει ο κ. Γεραπετρίτης, που διατήρησε και την σχετική αρμοδιότητα, για ποιον λόγο επέλεξε να μην διορίσει άμεσα νέα διοίκηση για τον νεοσυσταθέντα ΕΟΔΑΣΑΑΜ, ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία του, αντιθέτως υπερασπίστηκε την σύσταση και τη νομιμότητα της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Τι φοβάται, τέλος, η Μητσοτάκης Α.Ε. και σπεύδει να δώσει άσυλο στα μέλη της Επιτροπής που διόρισε, τάχα μου δήθεν για να διερευνήσουν τα πάντα;

Αποτελεί ύβρη για τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών το ακαταδίωκτο της Επιτροπής Διερεύνησης.

Φωτ.: YIANNIS PANAGOPOULOS | Eurokinissi

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα