ΑΘΗΝΑ
19:28
|
06.10.2024
Ο ηγέτης του κινήματος Ανσαράλα προειδοποίησε τις χώρες να μην συμμετάσχουν στην επιχείρηση «Prosperity Guardian», συμβουλεύοντας τες να προφυλάξουν τα συμφέροντά τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Υεμένη «δεν θα αρκεστεί στην αρχική της απάντηση απέναντι στην αμερικανική επιθετικότητα» , δήλωσε ο ηγέτης του κινήματος Ανσαράλα, Αμπντούλ-Μαλίκ αλ Χούθι, σε ομιλία που εκφώνησε την Πέμπτη, υποσχόμενος περαιτέρω δράση.

Οι δηλώσεις του ηγέτη των Χούθι της Υεμένης έρχεται μετά την χθεσινή ανάληψη ευθύνης του κινήματος, για την επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυραύλους κατά αμερικανικού πολεμικού πλοίου.

Αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες περιφερειακές εξελίξεις και την κινητοποίηση των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα, ο αλ Χούθι δήλωσε ότι η χώρα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα των ΗΠΑ στην Υεμένη, προσθέτοντας ότι καμία αμερικανική παραβίαση δεν θα μείνει αναπάντητη.

Ακόμα, ο ηγέτης του κινήματος Ανσαράλα, προειδοποίησε τις χώρες να μην συμμετάσχουν στην επιχείρηση «Prosperity Guardian», συμβουλεύοντας τα να προφυλάξουν τα συμφέροντά τους και «να μην παρασυρθούν στον, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, συνασπισμό».

Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ επιτέθηκε σε τρία ταχύπλοα των Χούθι της Υεμένης, προκαλώντας τον θάνατο 10 μαχητών και τραυματίζοντας άλλους δύο. Η επίθεση στα ταχύπλοα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης «Prosperity Guardian», με σκοπό την προστασία εμπορικών πλοίων από επιθέσεις των μαχητών.

Κατά την διάρκεια του διαγγέλματος, κάλεσε τον Αραβικό κόσμο να συμμετάσχει στο μποϊκοτάζ σε ισραηλινά και αμερικανικά προϊόντα, αλλά και τους πολίτες της Υεμένης να συμμετάσχουν σε μαζική πορεία στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Δημήτρης Μάντζος για Μέση Ανατολή: Όταν ντρέπεται και η ντροπή

Πόσο κοντά ή μακριά νιώθουμε έναν πόλεμο;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις 234.343 η συμμετοχή στις εκλογές στις 17:00 (upd)

Όρμπαν: Αν συνεχιστεί η παράτυπη μετανάστευση, θα μεταφέρουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα