ΑΘΗΝΑ
00:23
|
29.09.2024
Και όσοι διαμαρτύρονται θεωρούνται γραφικοί.
Το Νοσοκομείο Ναυπλίου έχει μία παιδίατρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

– Καλησπέρα Γεια σας, εφημερεύετε;
– Ναι.
– Έχετε παιδίατρο;
– Όχι.
– Έχω έκτακτο περιστατικό με παιδάκι, τι κάνουμε;
– Τρίπολη ή Κόρινθο.

Ο Κωνσταντίνος Κουβαράς, πατέρας δύο παιδιών, 5,5 και 8,5 ετών, και ιδιοκτήτης τουριστικού καταστήματος στο Ναύπλιο δεν κουράζεται ποτέ να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους σπαταλά ώρες επί ωρών να κοινοποιεί, να ενημερώνει, να καταγγέλλει, να κυνηγά το πρόβλημα της έλλειψης παιδιάτρων στο Ναύπλιο, μία από τις πιο τουριστικές πόλεις της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραπάνω είναι μια τυπική και συνηθισμένη συζήτηση που γίνεται ανάμεσα σε γονείς από το Ναύπλιο ή το Άργος με τους γιατρούς του νοσοκομείου του Άργους.

Πριν από έναν χρόνο, ο κ. Κουβαράς λόγω πολυετούς ανυπαρξίας παιδιάτρων στις δημόσιες δομές του νομού Αργολίδας και μετά από έκτακτα περιστατικά των παιδιών του, τα οποία ήταν κρίσιμα, αποφάσισε να στείλει μια επιστολή στον Πρωθυπουργό για το εν λόγω θέμα.

Σε πρώτη φάση, το θέμα προκάλεσε μεγάλη συζήτηση μετά την προβολή του από τα ΜΜΕ. Τόση, που λίγες μέρες αργότερα εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας, ΦΕΚ διορισμού τριών παιδιάτρων.

Έτσι, τους τελευταίους μήνες έφτασαν να υπηρετούν στο Νοσοκομείο του Άργους οι δύο εκ των τριών, οι οποίοι και δέχτηκαν τον διορισμό, όπως και ο παιδίατρος που οργανικά ανήκει στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού, αλλά στην πραγματικότητα  υπηρετεί καθημερινώς στο Νοσοκομείο του Άργους.

Στο σύνολο τρεις παιδίατροι. Όπως αναφέρει ο κ. Κουβαράς: «Πλείστα Σαββατοκύριακα, τους τελευταίους μήνες, που όπως γνωρίζετε ο νομός μας βουλιάζει από κόσμο, λόγω της τουριστικής κίνησης, δεν εφημερεύει παιδίατρος, ασχέτως αν εφημερεύει το Άργος ή το Ναύπλιο. Εδώ αξίζει να τονιστεί ότι το Νοσοκομείο Ναυπλίου έχει μία παιδίατρο, η οποία παρότι μόνη της, κάνεις κάποιες από τις εφημερίες που τις αναλογούν σε αργίες, ενώ στο Άργος που κατοικοεδρεύουν τρεις, ουδείς. Κοινώς τα τριήμερα της 25ης Μαρτίου και της Καθαράς Δευτέρας δεν υπήρχε παιδίατρος.

Αυτή τη στιγμή στο νομό Αργολίδας υπηρετούν 4 παιδίατροι. Οπότε θα έπρεπε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου του Άργους, που ηγείται, ως πολιτικά και διοικητικά προϊστάμενη, να έχει οργανώσει έτσι τις εφημερίες, ώστε κάθε τριήμερο και Σαββατοκύριακο, να υπάρχει πάντα, επαναλαμβάνω πάντα παιδίατρος στην εκάστοτε εφημερία, ασχέτως αν εφημερεύει το Ναύπλιο ή το Άργος. Που σημαίνει, ότι όταν θα εφημερεύει το Ναύπλιο, και η εκεί μοναδική γιατρός, λογικά δεν θα μπορεί να καλύπτει όλα τα Σαββατοκύριακα, να την καλύπτει κάθε φορά κάποιος από το Νοσοκομείο του Άργους».

Το Μεγάλο Σάββατο ο μεγάλος γιος του κ. Κουβαρά, έπαθε ένα ατύχημα -χτύπησε το κεφάλι στη βάση του τραπεζιού. «Είχε αιμορραγία και οξύ πόνο, και όπως καταλαβαίνετε έντρομοι, πήραμε τηλέφωνο να δούμε ποιο Νοσοκομείο εφημερεύει» περιγράφει ο κ. Κουβαράς και συνεχίζει: «Μας είπαν το Άργος. Κάλεσα στο Άργος και ρώτησα αν υπάρχει παιδίατρος, μου είπαν όχι, και μου είπαν να πάτε στην Τρίπολη ή στο Παίδων στην Αθήνα. Όπως καταλαβαίνετε θύμωσα. Μίλησα εντόνως και τους ρώτησα, γιατί δεν υπάρχει παιδίατρος, μου είπαν δεν γνωρίζουν. Τους ζήτησα να μιλήσω με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου. Αναγκάστηκα, να μιλήσω ιδιαιτέρως εντόνως, και να τους πω ότι αν δεν δει κάποιος γιατρός τον μικρό, δεν ξέρω κι εγώ τι θα γίνει. Δυστυχώς έπρεπε να αναφέρω ότι πέρυσι είχα κάνει την ως άνω επιστολή, και ότι είχα βγει στα κανάλια. Τότε, ως δια μαγείας, μου ζήτησαν να με καλέσουν πίσω σε τρία λεπτά, όπως και έπραξαν και μου είπαν να φέρω τον μικρό να τον δει κάποιος χειρουργός, ορθοπεδικός, λέγοντας βέβαια ότι αν χρειαστεί αξονική θα πρέπει να πάμε στο Παίδων. Στο Νοσοκομείο, ευτυχώς υπήρχε μια πολύ καλή ειδικευόμενη ορθοπεδικός, η οποία με τη συνδρομή 4 νοσηλευτριών, τον φρόντισαν κάνοντάς του και τα απαραίτητα ράμματα».

Πριν από ένα μήνα ο κ. Κουβαράς κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπλίου σχετικά με τις ευθύνες για την έλλειψη παιδιάτρων στις εφημερίες των Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου. Στη συνέχεια κλήθηκε να δώσει ένορκη κατάθεση. Η διοίκηση του νοσοκομείου Ναυπλίου τον αντιμετωπίζει ως γραφικό και δικομανή. Μίλησε με πολλά τμήματα του υπουργείου Υγείας και ξανά με το Μέγαρο Μαξίμου. Οι απαντήσεις παραμένουν σε μια κατεύθυνση ….«Θα σας ειδοποιήσουμε». Αυτό που στεναχωρεί όμως περισσότερα από όλα τον κ. Κουβαρά είναι η αδιαφορία που επέδειξαν για την προσπάθεια του οι 25 σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων στα σχολεία Άργους και Ναυπλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έναρξη σχολικής χρονιάς: Το κινητό στην τσάντα και ο λογαριασμός για τα σπασμένα στη μαμά και στον μπαμπά

Νέα σχολική χρόνια με 11αλλαγές που παρουσιάστηκαν σαν αυτές που θα μεταμορφώσουν δραστικά το γερασμένο και γεμάτο ελλείψεις εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Είναι όμως έτσι;
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα