ΑΘΗΝΑ
05:57
|
28.04.2024
Τη δήλωση έκανε ο υφυπουργός Παιδείας σε διαδικτυακή εκδήλωση σύμφωνα με το ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον “αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης κατόρθωσε να οδηγήσει… σε νέα βάθη” ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, καταγγέλλει η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.  Κατά τη διάρκεια ζωντανής ο κύριος Συρίγος φέρεται να δήλωσε: “Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις”.

Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως “παραμένει άγνωστο από πού αντλεί τη συγκεκριμένη πληροφορία ο υφυπουργός Παιδείας, καθώς δεν υπάρχει ιστορική καταγραφή και γνώση για τη λειτουργία αστυνομικών τμημάτων εντός των ΑΕΙ κατά τα μαύρα χρόνια της Χούντας (1967-1974). Ωστόσο, λειτουργούσε σε πλήρη ανάπτυξη το Σπουδαστικό της Ασφάλειας, το οποίο διέπρεπε στις συλλήψεις, στα βασανιστήρια, στην παρακολούθηση και στον χαφιεδισμό φοιτητών και πανεπιστημιακών”.

Νωρίτερα μιλώντας για το ίδιο θέμα στο Mega ο κ. Συρίγος δήλωσε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα αναπτυχθεί σε όλα τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας. Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, η πανεπιστημιακή αστυνομία θα βρίσκεται:

-Στην Πανεπιστημιούπολη και στην Πολυτεχνιούπολη στου Ζωγράφου

-Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

-Στην Πανεπιστημιούπολη Πάτρας και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)

“Παρά το ότι η Αστυνομία έχει δικαίωμα παρεμβάσεως μέσα στα πανεπιστήμια λόγω τελέσεως αξιόποινων πράξεων, εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα. Το είδαμε με τον πρύτανη του ΟΠΑ. Δεν είναι σε όλα τα πανεπιστήμια το πρόβλημα, το τονίζω”, συμπλήρωσε ο υφυπουργός Παιδείας.

Πηγή: alfavita.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα