ΑΘΗΝΑ
22:47
|
30.04.2024
“Ξαναγυρνάμε στην εποχή της Γουχάν”, τόνισε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής Λοιμωξιολόγων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για την εμφάνιση και τη διασπορά των μεταλλάξεων του νέου κορονοϊού μίλησε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκονται παντού, από την Κρήτη μέχρι τη Βόρεια Ελλάδα. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Νίκος Σύψας υποστήριξε πως εισερχόμαστε πλέον στην εποχή των μεταλλάξεων με μεγάλη πιθανότητα ο ιός να παρακάμψει και την προηγούμενη ανοσία. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, σημείωσε ο Καθηγητής, θα είναι σαν να “έχουμε έναν καινούργιο ιό, για τον οποίο δεν έχουμε ανοσία και ο οποίος αναπτύσσεται ταχύτατα στον πληθυσμό”.

“Ξαναγυρνάμε πάλι στην εποχή της Γουχάν”, προειδοποίησε. Ο Νίκος Σύψας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι δύο δόσεις που συνίστανται μέχρι στιγμής για το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού να μην αρκούν και να χρειαστεί να προστεθεί μία τρίτη δόση του εμβολίου. Εντούτοις, όπως είπε, δεν υπάρχει στην παρούσα φάση τέτοια σύσταση, αλλά αποτελεί ένα ενδεχόμενο που εξετάζει η επιστημονική κοινότητα. “Είναι ένα ενδεχόμενο, δεν έχει οριστικοποιηθεί, το ψάχνουν οι εταιρίες και η επιστημονική κοινότητα. Ακόμη δεν υπάρχει τέτοια σύσταση. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο δόσεις για όλα τα εμβόλια και το εμβόλια της Johnson μία δόση όταν έρθει, θα δούμε στην πορεία αν θα χρειαστεί και τρίτη δόση”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το στέλεχος από τη Νότια Αφρική που εντοπίστηκε σε ιερέα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σύψας σημείωσε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως είναι περισσότερο μεταδοτικό, κάτι που συνδέεται με μεγαλύτερη θνησιμότητα, μην αποκλείοντας και το ενδεχόμενο απότομης αύξησης των κρουσμάτων τον Φεβρουάριο.  Όπως είπε, στην Ελλάδα μετά από έλεγχο δειγμάτων, από τις 12 μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου, από τα 187 δείγματα που ελέγχθηκαν το 60% βρέθηκε να έχει μετάλλαξη.

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας είπε ότι όλα είναι στο τραπέζι “από το σενάριο του καθολικού λοκντάουν και από εκεί και πέρα όλα τα σενάρια για να κλείσουν σχολεία και άλλα”.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα