ΑΘΗΝΑ
06:23
|
28.04.2024
Η κυβέρνηση κατηγορεί την τραγουδίστρια κι άλλες διασημότητες για ανέξοδη “δημιουργία εντυπώσεων”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Γιατί δεν μιλάμε για αυτό;” και χάσταγκ #FarmersProtests. Αυτή η ανάρτηση της Ριάνας στο Twitter έφερε εκ νέου στο προσκήνιο το αγροτικό κίνημα της Ινδίας και ενόχλησε την κυβέρνηση του συντηρητικού Ναρέντρα Μόντι που κατηγόρησε γενικά τους “ξένους” και τους “διάσημους” για παραπλανητική δημιουργία εντυπώσεων μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάνω σε ένα ζήτημα που δεν γνωρίζουν. Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση της Ριάνας, η έφηβη Σουηδή περιβαλλοντική ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ και η Μίνα Χάρις, ανιψιά της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, τάχθηκαν στο πλευρό των Ινδών αγροτών με αναρτήσεις τους στο Twitter.

Και οι τρεις αναρτήσεις έγιναν viral συγκεντρώνοντας χιλιάδες θετικά σχόλια και αντιδράσεις υπέρ του αγώνα των αγροτών και κατά των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης της Ινδίας. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας απάντησε στις αιχμές των διασήμων με την εξής ανακοίνωση: “Το κοινοβούλιο ενέκρινε μια σειρά μεταρρυθμιστικών νομοθετημάτων για τον αγροτικό τομέα της χώρας έπειτα από διαβουλεύσεις και συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ο πειρασμός της δημιουργίας εντυπώσεων μέσα από σχόλια και χάσταγκς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως από διασημότητες και άλλους, δεν είναι ούτε ακριβής, ούτε υπεύθυνος”.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Ινδίας έχει μπλοκάρει προσωρινά όλες τις υπηρεσίες ίντερνετ σε τρεις περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα Νέο Δελχί, όπου δεκάδες χιλιάδες αγρότες έχουν κατασκηνώσει και συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά της νέας αγροτικής νομοθεσίας. Η κυβέρνηση αιτιολόγησε τη διακοπή του διαδικτύου ως μέτρο για τη διασφάλιση της “δημόσιας τάξης και ασφάλειας”.

Η κυβέρνηση Μόντι πρόσφατα πρότεινε να “παγώσει” το νέο νομοθετικό πλαίσιο, αλλά οι αγρότες δηλώνουν ότι θα ικανοποιηθούν μόνο με την απόσυρση της αγροτικής μεταρρύθμισης. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι νόμοι, που τέθηκαν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο, θα αποδεσμεύσουν τους αγρότες από το να πουλήσουν τα προϊόντα τους μόνο σε ρυθμιζόμενες αγορές χονδρικής. Πιστεύει ότι οι αγρότες θα κερδίσουν εάν οι μεγάλοι έμποροι, οι λιανοπωλητές και οι μεταποιητές τροφίμων μπορούν να αγοράσουν απευθείας από τους παραγωγούς, παρακάμπτοντας τις παλιές αγορές χονδρικής.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα