ΑΘΗΝΑ
11:30
|
27.04.2024
Ο ένας μετά τον άλλο παραιτούνται οι "εχθροί" της Μέγκαν Μαρκλ μετά τις περίφημες δηλώσεις της κατά του "στέμματος" στη συνέντευξη της στην Όπρα Γουίνφρεϊ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ένας μετά τον άλλο παραιτούνται οι “εχθροί” της Μέγκαν Μαρκλ μετά τις περίφημες δηλώσεις της κατά του “στέμματος” κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του ζεύγους Σάσεξ στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Έτσι και δεύτερη ηχηρή παραίτηση ταράζει το δημοσιογραφικό τερέν της Βρετανίας, λίγο μετά την αποχώρηση του διάσημου τηλεπαρουσιαστή Πιρς Μόργκαν την εκπομπή “Good Morning Britain” του ITV.

Πρόκειται για τον διευθυντή της Ένωσης για την ελευθερία του Τύπου, Ίαν Μάρεϊ, ο οποίος αποφάσισε να αποσυρθεί από το σωματείο, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την ευθύνη για την “περί ρατσιμού” απάντηση του Σωματείου, την οποία και κατήγγειλαν οι Σάσσεξ.

Η παρουσιάστρια του δικτύου ITV, Σαρλίν Ουάιτ, σημείωσε ότι ο Μάρεϊ δεν θα παρουσιάσει την καθιερωμένη τελετή βράβευσης, ενώ μέσα ενημέρωσης όπως οι Huffington Post και Yorkshire Post ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους.

“Τα μέσα ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι φανατισμένα και δεν θα επηρεαστούν από τον ρόλο που κατέχουν οι πλούσιοι και ισχυροί” ήταν η απάντηση της Ένωσης στις περί ρατσισμού κατηγορίες που διατυπώθηκαν από τη Μέγκαν Μαρκλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκρηκτικός Πιρς Μόργκαν, ακόμη και μετά την παραίτησή του από την εκπομπή “Good Morning Britain”, δεν παίρνει τίποτα πίσω και δηλώνει ότι εξακολουθεί να μην πιστεύει… λέξη από όσα είπε η Μέγκαν στην Όπρα.

“Οι ιδέες ορισμένων ανθρώπων για ελευθερία του λόγου, σημαίνουν πως είναι ελεύθεροι να πουν ότι τους αρέσει, αλλά αν κάποιος άλλος τους αντικρούσει, αυτό θεωρείται εξοργιστικό” τόνισε σε σχόλιό του στο Twitter στο οποίο είχε αναρτήσει φωτογραφία του Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξή του ζεύγους στην Όπρα, ο Μόργκαν, ο οποίος είναι ορκισμένος εχθρός των Σάσσεξ με “φαρμακερή” πένα, αποκάλεσε τη Μέγκαν”Πριγκίπισσα Πινόκιο”.

Το βρετανικό ΕΣΡ δέχτηκε πάνω 41.000 καταγγελίες μετά τα σχόλιά του…

Στη συνέχεια, αφού διαπληκτίστηκε με συνάδελφό του που υποστήριζε τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, αποχώρησε από την εκπομπή και λίγο αργότερα παραιτήθηκε.

Τη συνέντευξη του ζεύγους Σάσεξ στην Όπρα Γουίνφρεϊ παρακολούθησαν περίπου 17,1 εκατομμύρια Αμερικανοί.

 Το ζεύγος των Σάσεξ μίλησε για τον ρατσισμό και τον σνομπισμό της βασιλικής οικογένειας αλλά και το ειδικό καθεστώς ασυλίας που παρέχουν τα βρετανικά ΜΜΕ στη μοναρχία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στην Ευελπίδων σήμερα οι κατηγορούμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα