ΑΘΗΝΑ
08:12
|
27.04.2024
Οι οικοδόμοι διεκδικούν κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και άμεση επαναφορά συνταξιοδότησης στα 58.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα το Συνδικάτο Οικοδόμων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά.

“Με το νέο νομοσχέδιο θα πληρώνουμε για την Ασφάλισή μας ώστε να μπορεί το κράτος να χρηματοδοτεί με ευκολία τους εργοδότες και τα επιχειρηματικά τους σχέδια” επισημαίνει το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι το νέο ασφαλιστικό επιδεινώνει τους όρους της ασφάλισης σε βάρος των εργαζομένων, αυξάνει το χρόνο εργασίας στις 10 ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή, προσφέροντας ουσιαστικά τρεις ώρες δωρεάν εργασίας στους εργοδότες.

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο των οικοδόμων και συναφών εργαζομένων, το συνδικάτο διεκδικεί:

  • Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων, την άμεση επαναφορά του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 58, χορήγηση επιδόματος ανεργίας με προϋπόθεση τα 50 ένσημα και αύξησή του στα 600 ευρώ.
  • Αναγνώριση όλου του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου, με ευθύνη της χρηματοδότησης από κράτος και εργοδοσία. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
  • Επαναφορά του αντικειμενικού συντελεστή ενσήμων στο 1,5 ανά τετραγωνικό μέτρο, ως πλαφόν για την προστασία των οικοδόμων από την κλοπή της Ασφάλισής τους.
  • Στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών του κράτους και εντατικοποίηση των ελέγχων, για να διασφαλιστεί κάθε μέρα εργασίας και ένσημο, κατάργηση της εργατικής εισφοράς για την Υγεία, με ανάλογη χρηματοδότηση των Ταμείων από το κράτος και την εργοδοσία, καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, π.χ. γυψοσανιδάδες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα