ΑΘΗΝΑ
06:47
|
26.04.2024
Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε την καταχώριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik από το Υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων RDIF ανακοίνωσε την καταχώριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κοροναϊού από το Υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης.

Το εμβόλιο καταχωρίστηκε με τη διαδικασία εξουσιοδότησης έκτακτης ανάγκης χωρίς πρόσθετες κλινικές δοκιμές στη χώρα. Το Sputnik V είχε καταχωριστεί με την ίδια διαδικασία νωρίτερα στην Αλγερία, την Αργεντινή, τη Βολιβία και τη Σερβία.

Η παράδοση του Sputnik V στην Παλαιστίνη έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2021 με την πρώτη παρτίδα να αναμένεται να φτάσει μέσα σε ένα μήνα. Οι προμήθειες του εμβολίου θα διευκολύνονται από τους διεθνείς εταίρους της RDIF στην Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και άλλες χώρες.

Έτσι, η Παλαιστίνη έγινε η πρώτη χώρα της Μέσης Ανατολής που καταχώρησε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κίριλ Ντμιτρίεφ :«Η υψηλή αποτελεσματικότητα και ποιότητά του δημιουργούν αύξηση του ενδιαφέροντος όλο και σε περισσότερες χώρες. Αυτό μεταφράζεται σε με ευρύτερη γεωγραφική κατανομή της καταχώρισης, παράδοσης και παραγωγής. Είμαστε χαρούμενοι που το Sputnik θα είναι παρόν, εκτός από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, και στη Μέση Ανατολή. Αυτό μάς επιτρέψει να ενώσουμε περαιτέρω τις δυνάμεις μας  για μία ταχύτερη νίκη επί της μόλυνσης από τον κορονοϊό, διασφαλίζοντας την πρόσβασς σε ένα αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο για περισσότερες χώρες και τους πολίτες τους».

Εντός του τρέχοντος μηνός, αναμένεται να παραδοθούν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή (10/1), η Παλαιστινιακή Αρχή δήλωσε ότι αναμένει να λάβει τις πρώτες δόσεις εμβολίου τον Μάρτιο, στο πλαίσιο συμφωνίας με την εταιρεία AstraZeneca και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι παραιτείται από το καθήκον του να διασφαλίσει ότι τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα στην κατεχόμενη περιοχή.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι το Ισραήλ αγνόησε τα καθήκοντά του ως δύναμη κατοχής και διέπραξε φυλετικές διακρίσεις εις βάρος του παλαιστινιακού λαού, στερώντας του το δικαίωμά του στην υγειονομική περίθαλψη, ενώ προσέθεσε ότι η αναζήτηση εμβολίων από διάφορες πηγές εκ μέρους της παλαιστινιακής ηγεσίας δεν εξαιρεί το Ισραήλ από τις ευθύνες του απέναντι στον λαό της Παλαιστίνης. 

Το εμβόλιο Sputnik V έχει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών που το καθιστούν ένα από τα πιο ανταγωνιστικά εμβόλια στον κόσμο. Η αποτελεσματικότητα του Sputnik V αγγίζει το 91,4% σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης των κλινικών δοκιμών της Φάσης III. Το εμβόλιο έδειξε 100% αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρών περιπτώσεων κορονοϊού.

Ταυτόχρονα, το κόστος μιας δόσης Sputnik V στις διεθνείς αγορές είναι κάτω από τα 10 $, ενώ η διαθεσιμότητα της ξηρής μορφής του εμβολίου διευκολύνει σημαντικά τον εφοδιασμό και τη διανομή του σε διεθνείς αγορές, χάρη στις φυσιολογικές θερμοκρασίας αποθήκευσης (+2 έως +8 βαθμοί Κελσίου).

Η θερμοκρασία αποθήκευσης του Sputnik V στους + 2 + 8 C σημαίνει ότι μπορεί να διατηρηθεί σε ένα συμβατικό ψυγείο χωρίς να χρειάζονται επενδύσεις σε επιπλέον υποδομές χαμηλής ψύξης,

Η ασφάλεια, η αποτελεσματικότητα και η έλλειψη αρνητικών μακροπρόθεσμων επιδράσεων των αδενοϊικών εμβολίων έχουν αποδειχθεί από περισσότερες από 250 κλινικές μελέτες εδώ και δύο δεκαετίες.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 1,5 εκατομμύρια άτομα έχουν ήδη εμβολιαστεί με το Sputnik V.

Οι προγραμματιστές του εμβολίου Sputnik V συνεργάζονται με την AstraZeneca σε μια κοινή κλινική δοκιμή για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Οξφόρδης κατά του Covid-19,

Το εμβόλιο Sputnik V έχει εγκριθεί στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, τη Σερβία, την Αργεντινή, τη Βολιβία και την Αλγερία ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης του εμβολίου στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν ισχυρές αλλεργίες που προκαλούνται από το Sputnik V.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα