ΑΘΗΝΑ
15:41
|
19.04.2024
Ο Προτασέβιτς μεταφέρθηκε από εγκαταστάσεις κράτησης σε νοικιασμένο διαμέρισμα στο Μινσκ, όπως και η Σαπέγκα ανέφερε το BBC.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Λευκορωσίας έθεσαν σε κατ’οίκον περιορισμό τον Ρομάν Προτασέβιτς και την σύντροφό του Σοφία Σαπέγκα, μετέδωσε σήμερα η ρωσική υπηρεσία του BBC.

Ο Προτασέβιτς, συνιδρυτής του καναλιού Nexta στο Telegram -το οποίο θεωρείται εξτρεμιστικό στη Λευκορωσία- βρίσκεται πλέον σε κατ’ οίκον κράτηση, ανέφερε σήμερα Παρασκευή (25/6)το BBC, επικαλούμενο τον πατέρα του αμφιλεγόμενου ακτιβιστή.

Την ίδια ώρα, σε κατ’ οίκον περιορισμό φαίνεται πως τέθηκε και η σύντροφος του, Σοφία Σαπέγκα.

Ο Προτασέβιτς μεταφέρθηκε από εγκαταστάσεις κράτησης σε νοικιασμένο διαμέρισμα στο Μινσκ, όπως και η Σαπέγκα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο πατέρας του Ντμίτρι Προτασέβιτς στο BBC.

“Το βρίσκω δύσκολο να πω κάτι για τις πράξεις των Αρχών και για το τι σκοπό είχαν… Ίσως να τον ενέπλεξαν (τον Ρομάν) σε κάποιο πολιτικό παιχνίδι” ισχυρίζεται ο πατέρας του, Ντμίτρι.

Ο πατριός της Σαπέγκα, ο Σεργκέι Ντούντιτς, δήλωσε από την πλευρά του ότι η κίνηση αυτή αιφνιδίασε τους γονείς της και ότι τώρα βρίσκεται μόνη της σε νοικιασμένο διαμέρισμα στο Μινσκ.

“Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, η οποία θα επιτρέψει σε μία άμεση θετική απόφαση για τη μοίρα της”, δήλωσε ο δικηγόρος της Ρωσίδας υπηκόου, Αντόν Γκασίνσκι.

Ο Προτασέβιτς και η Σαπέγκα είχαν συλληφθεί από τη Λευκορωσία μετα την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ τον Mάιο.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Κόκκαλης: «Ποιος πήρε το λαθραίο ξυλόλιο που κατασχέθηκε λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη;»

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα