ΑΘΗΝΑ
23:50
|
02.05.2024
«Η Ε.Ε. δεν θέλει να επενδύσει στην ειρήνη στην Ουκρανία και συνεχίζει να ακολουθεί μια πολιτική με στόχο την παράταση της σύγκρουσης».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν λαμβάνει υπόψη τις συνέπειες της παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αντρέι Ρουντένκο, στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Το κάνουν χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες. Ο Μπορέλ συνεχίζει να κάνει πολεμικές δηλώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη διπλωματία. Αυτό δείχνει ότι η ΕΕ δεν θέλει να επενδύσει στην ειρήνη στην Ουκρανία και συνεχίζει να ακολουθεί μια πολιτική με στόχο την παράταση της σύγκρουσης», ανέφερε ο Ρουντένκο, προσθέτοντας ότι η ηγεσία του μπλοκ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να παρατείνει τη σύγκρουση και να θέτει σε περαιτέρω κίνδυνο την ασφάλεια της Ευρώπης.

Υπογράμμισε πώς αυτές οι ενέργειες είναι επικίνδυνες για τους αμάχους, τις γυναίκες και τα παιδιά, που, όπως υποστήριξε, «σκοτώθηκαν από όπλα που προμηθεύτηκαν στο Κίεβο». «Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών, καταστρέφονται πολιτικές υποδομές. Οι επιθέσεις στοχεύουν επίσης κρίσιμες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια. Η ασφάλεια ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου απειλείται», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Ο Ρουντένκο σημείωσε πως τα σχέδια των Βρυξελλών να προμηθεύσουν τη Μολδαβία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) εγείρουν ερωτήματα στη Ρωσία σχετικά με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η κατανομή της βοήθειας της ΕΕ σχεδόν ίση με τον ετήσιο στρατιωτικό προϋπολογισμό της χώρας για την κάλυψη των δαπανών που σχετίζονται με την παροχή μη θανατηφόρου στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων κινητών πλατφορμών και drones, εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τους πραγματικούς στόχους μιας τέτοιας πολιτικής, ειδικά στο πλαίσιο της ανοιχτά εχθρικής γραμμής των Βρυξελλών προς τη Ρωσία», δήλωσε ο Ρουντένκο.

Ο διπλωμάτης τόνισε ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες σε σχέση με την αυξανόμενη εμπλοκή της Μολδαβίας σε στενή συνεργασία με ευρωατλαντικές δομές στον στρατιωτικό και στρατιωτικό-τεχνικό τομέα. Παραδέχθηκε ότι η επιδίωξη της ασφάλειας είναι εσωτερική υπόθεση κάθε κράτους, ωστόσο χαρακτήρισε «αμφίβολο» το γεγονός ότι η ασφάλεια της Μολδαβίας «θα επιτευχθεί από αιχμηρές στρατιωτικές προμήθειες στη δημοκρατία, η οποία δηλώνει επίσημα το ουδέτερο καθεστώς της».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Δεύτερου Ευρωπαϊκού Τμήματος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Μελιάεφ, δήλωσε ότι η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το έργο της ρωσικής πρεσβείας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η απάντηση της νέας ηγεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια μεγάλης κλίμακας οικονομική κρίση εντός της χώρας θα είναι μια περαιτέρω αύξηση της αντιρωσικής υστερίας στους κύκλους της ελίτ της χώρας, σημείωσε ο Μπελιάεφ.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς ότι υπό αυτές τις συνθήκες, η διπλωματική παρουσία της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και, ως εκ τούτου, του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα μας, μπορεί επίσης να τεθεί σε κίνδυνο», κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα