ΑΘΗΝΑ
12:15
|
26.05.2024
Κάθε Κυριακή σταχυολογούμε όσα έφερε η εβδομάδα που φεύγει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Kι όταν γυρίσουν σπίτια τους, δεν θα είναι μόνο «χωρίς σύνορα» αλλά και «χωρίς απαντήσεις»…

Eκεί που μας χρωστούσαν

Ο μουσαφίρης και ο ουραγός… σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες ή όπως γράφουμε: «Θαυμάσια» κατάσταση για τους Τούρκους «μεγάλη αναταραχή» για την Ελλάδα.

Έχετε δει ποτέ αχλάδα με ουρά;

Νέες κυρώσεις, νέες «κουβέρτες στη δουλειά» και δελτία για το ρεύμα… όταν επιβάλλει κυρώσεις, ένας θεσμός σαν την Ε.Ε., (των think tanks και των υποδομών δισεκατομμυρίων που έχουμε πληρώσει όλοι εμείς και τώρα μας λένε να κλείνουμε το φως όταν βγαίνουμε από το δωμάτιο), θα πρέπει να ξέρει και να τις διαχειρίζεται με σοβαρές πολιτικές λύσεις και όχι σκιτζίδικες.

Όταν τσακωθείς με τον μανάβη της γειτονιάς σου, δεν φτιάχνεις μποστάνι στην αυλή ή στη βεράντα,  θα πεινάσουν τα παιδιά σου, θα σε πουν και άχρηστο – σκέτο – και η σύζυγος, άχρηστο και ψευτο-νταή. Και είναι πολιτικά πρωτάκουστο, όταν κάποιος αφού επιβάλλει κυρώσεις να τις… «λούζεται » μετά ο ίδιος!

Αυτός λοιπόν ο κόσμος, ο μικρός, ο μέγας, ο «υπόλοιπος», μακάρι από το τίποτε να βγάλει το παν. (Emmanuel Todd, Γάλλος ιστορικός και ανθρωπολόγος)

Η εκδίκηση, είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Ok. Τα περισσότερα «κρύα πιάτα » όμως, είναι και άνοστα. 

Έπρεπε να είχε παύσει προ πολλού, όταν σαν ΥΠΕΞ της Βρετανίας, έγραψε στο twitter σε ανάρτησή της, ότι συναντήθηκε με τον… Βέρτη και όχι με τον Δένδια.

Από Γηραιά αριστοκράτισσα, γκαρσόνα των Αμερικανών…

«Τιμημένα γηρατειά» και εκλογές με… πιεσόμετρο, ο τίτλος του άρθρου… Ok, η τρίτη ηλικία, ας φροντίσει εκείνη τη μέρα, έστω αυτή τη φορά, το «πιεσόμετρο» να το περάσει στα χέρια των πολιτικών και να γίνει «πιεζόμετρο»… με όλο τον σεβασμό, εκτός των ψηφοφόρων του ΚΚΕ που είναι από τα γενοφάσκιά τους, οι υπόλοιποι, εκείνη τη μέρα, ενώ στο μεσοδιάστημα υποφέρουν μαζί με τους άλλους συνομηλίκους, τη μέρα των εκλογών, ψηφίζουν λίγο με αταβισμό, άγαρμπα και  επηρεάζουν πολύ το εκλογικό αποτέλεσμα και μας τους υπόλοιπους κατά συνέπεια.

Pete Ralli’s Cocktail

Παύθηκε από τα καθήκοντά του, εξαιτίας των αναρτήσεών του στο Twitter, ο γιος του προέδρου της Ουγκάντα. Ήθελε να χαρίσει αγελάδες στη Μελόνι, γιατί λέει είναι αυθεντική και ατρόμητη και στη χώρα του…  

… όταν κάποιος επιθυμεί μια γυναίκα αντί για λουλούδια, της χαρίζει μια αγελάδα. Κάποιος να του πει, «να, αυτά ακριβώς » τα… αφρικάνικα, είναι που δεν γουστάρει η κυρά-Τζόρτζια.

Γερουσιαστής των Συντηρητικών, Τζον Μπόλτον για τον Τζούλιαν Ασάνζ: «Ελπίζω όταν έρθει στις ΗΠΑ, να τιμωρηθεί τουλάχιστον με 176 έτη φυλάκισης»… Αβυσσαλέα η διαφορά με τα «175».

Γίνετε λίγο επιεικής, κύριε Μπόλτον που υπολογίσατε με ακρίβεια διαστημικού τηλεσκοπίου την ποινή. Κάντε το 175, να έχει όλη τη ζωή μπροστά του, ο άνθρωπος.

Ό,τι κι αν γίνει, ακόμη κι αν κερδίσει ο Λούλα, «κρατάμε» το τρομακτικό 43% της ακροδεξιάς στη χώρα. Σε οποιαδήποτε χώρα.

Γελάει καλύτερα, όποιος γελάει γενικώς. Όταν γελάει «τελευταίος» ενίοτε περνιέται και λίγο για Ραν Ταν Πλαν.

Το αντίδοτο στην ενεργειακή κρίση. Νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. «Κι ας παίζουν τ’ άστρα με τα σύννεφα κρυφτό»… κοντά στο τζάκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση αγνώστων σε εθελοντές στην Πάρνηθα

Γεραπετρίτης: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να τροποποιηθεί μονομερώς

Η Γαλλία σχεδιάζει να περιορίσει τα επιδόματα ανεργίας

Τουλάχιστον 47 σκοτώθηκαν στο τελευταίο προπύργιο του στρατού του Σουδάν στο Νταρφούρ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα