ΑΘΗΝΑ
09:50
|
05.05.2024
Κάθε Κυριακή σταχυολογούμε όσα έφερε η εβδομάδα που φεύγει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
 Ο Ρότζερ Γουότερς ηχογραφεί ξανά το «The Dark Side of the Moon»

Όπου φτωχός και η μοίρα του… στην Τουρκία, φάνηκαν οι λάθος επιλογές ΚΑΙ προτεραιότητες όσον αφορά το καθεστώς του Σουλτάνου, που τώρα είναι γυμνός και όσον αφορά τη Συρία, που δεν είναι διόλου όμοια πολιτική περίπτωση με την Τουρκία, πέραν των (κοινών) επιπτώσεων από τις φυσικές καταστροφές, απλώς δεν υπάρχουν λόγια για τον επί μακρόν δοκιμασμένο λαό της. 

Και τα Λευκά Κράνη ήρθαν να σώσουν τους σεισμόπληκτους της Συρίας. Αλλά όσοι δεν είναι «χτεσινοί» στα ΜΜΕ και δεν προθυμοποιούνται να παίξουν τον ρόλο του Λωτοφάγου για να εξυπηρετήσουν διάφορες (φανερές και μυστικές) ατζέντες θα σας πουν πως τίποτε δεν είναι τόσο μακριά από την αλήθεια.

Δυσβάσταχτο το νούμερο των απωλειών και μακάρι όλοι οι λαοί να καταλάβουν πως αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα και όχι «δέκα μέτρα διεκδικούμενης γης»… ιδού, που η τελευταία τους το υπενθυμίζει με τον τρόπο της, αλλά πώς να πάρουν το μήνυμα, όταν ο νους τους, είναι με μονομανία στα κάθε λογής Leopard.

Φωτογραφία του Κωνσταντίνου Ζήλου από την αποστολή του ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟΥ στην Τουρκία

Ούτε ταυτοποίησαν το αντικείμενο, αλλά είχε το «μέγεθος» μικρού αυτοκινήτου. Αυτό πάλι από πού προκύπτει; Γιατί να μην είχε πχ το μέγεθος μεγάλης τραπεζαρίας ή μεγάλου ψυγειοκαταψύκτη; Για να λένε «μικρού αυτοκινήτου» κάτι θα ξέρουν παραπάνω… μήπως ήταν LADA και μας το κρύβουν για να μην ρίξουν λάδι στη φωτιά;

Κυριολεκτικά, έψαχναν 10 χρόνια από πού… τέλος πάντων κάνει αυτό που κάνει η ρέγγα, ενώ η λαϊκή σοφία, το έχει απαντήσει για το μπαρμπούνι… το τελευταίο, δεν το κάνει, για αυτό είναι κόκκινο.

Από τους λίγους ροκ σταρ, που δεν κατελήφθησαν από αντιρωσική υστερία εξ αρχής και ζήτησε τώρα το αυτονόητο: την κατάπαυση του πυρός.

Εννοώντας πρωτίστως τη διακοπή συνεχούς στρατιωτικής βοήθειας από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε., που ούτε καν για τα προσχήματα, κάνουν νύξη για μια στοιχειώδη έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών, παρά τσακώνονται μεταξύ τους, ποιος έχει ετοιμοπαράδοτα, πυρομαχικά και τανκς, για να στείλουν σε αυτόν τον αφελή μικρόνοο, όπου μεσούντος του πολέμου, έκανε lifestyle φωτογραφήσεις, πάνω σε κάτι σκαλοπάτια, αυτός με κοστούμι και η σύζυγος με τουαλέτα.

Εγώ να τη ραπίσω; Εσύ να την ραπίσεις. Αυτός να τη ραπίσει. Εμείς να τη ραπίσουμε; Εσείς να τη ραπίσετε. Αυτοί να τη ραπίσουν.

Μέχρι να αποφασίσει σύσσωμα η οκνηρότατη αντιπολίτευση – η πιο μαλθακή και νυσταλέα της Μεταπολίτευσης – ποιος θα «ραπίσει» πρώτος την κυβέρνηση, η τελευταία θα εκτελέσει με προθυμία και ευδαιμονία, άλλο ένα από τα projects που είχε στην ατζέντα της, εξ αρχής. 

Κουτσουλίνο…

«Αυτό το οποίο δεν είναι τίποτε λιγότερο από μια διακήρυξη πολέμου των ΗΠΑ, εναντίον της Ευρώπης»… γράφει στο άρθρο. Δεν αιφνιδιαστήκαμε (τόσο). Οι συνειρμοί, εύκολοι. Απλώς, τώρα επιβεβαιώθηκαν.

Και επειδή ο Waters, είχε την τιμητική του σε αυτή τη στήλη, αλλά και στο Κοσμοδρόμιο με τις δηλώσεις του για «κοράκια  που επιβουλεύονται τη ΒΙΟΜΕ», λογικό να τον τιμήσουμε κι εμείς από εδώ…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έφτασε η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στο Νίγηρα

Έναρξη της 15ης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Γκάμπια

Μακρόν: Να διατηρηθεί ο διάλογος με την Ρωσία

Μεξικό: Δύο νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα