ΑΘΗΝΑ
23:42
|
08.07.2024
Το kosmodromio.gr και η στήλη, σας εύχονται Καλό Πάσχα. Όπως κάθε Κυριακή σταχυολογούμε όσα έφερε η εβδομάδα που φεύγει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το kosmodromio.gr και η στήλη, σας εύχονται Καλό Πάσχα και drive safe κατά την επιστροφή… επίσης, σας προτείνουμε αυτά τα υπέροχα σχεδιασμένα ξύλινα αυγά, για να τους τη «σπάσετε», μέρα που είναι.

Λίγο τακτ, δεν θα έβλαπτε. Μα στη «Λουί Βιτόν», πήγανε για «βουητόν»; Αίσχος! Κάπου υπάρχει κι ένα όριο.

Δεν κατάλαβε μάλλον πού πάει το… Αναλενάκι, να κουνήσει το δακτυλάκι της. Αναλενάκι, σου έχω νέα: δεν πας στην Ελλάδα, στην Κίνα πας.

Δεν πιστεύω το «βραχιολάκι» να είναι κάτι λιγότερο από Καρτιέ. Και μιλάμε πάντα για γαλλικά κοσμήματα, γιατί τα ιταλικά, ούτε να τα ακούσει, για ευνόητους λόγους.

«Σταχυολογούμε» αυτό το άρθρο, για τη δουλειά και τον κόπο των συναδέλφων, αλλά κι εδώ που τα λέμε, όσα και να διαβάσουμε και να δούμε για αυτόν άνθρωπο, θα είναι πάντα λίγα.

Ο Παύλος, ζει κυρίως μέσα από εσάς κυρία Μάγδα και πράγματι. «Μητέρα όλων μας».

Για να είμαι ας πούμε «δίκαιος», δεν θα αναφέρω τον αριθμό εργατικών ατυχημάτων το ‘20 και το ‘21, λόγω της πανδημίας και των λοκντάουν. Το ‘22 λοιπόν, που είναι και το μεταπανδημικό έτος σκοτώθηκαν 104 εργαζόμενοι.

Το ‘23, στο πρώτο τετράμηνο που δεν έχει λήξει ακόμη, οι νεκροί, μαζί με τους 11 εργαζόμενους στον ΟΣΕ που σκοτώθηκαν στα Τέμπη -από τα πιο πολύνεκρα εργατικά ατυχήματα στην ιστορία της χώρας- είναι ήδη 47. Τρομάζω αν κάνω την αναγωγή ανά τετράμηνο, σε τι νούμερο θα πάει να τελειώσει το ‘23.

…Με αυτά θα ζήσει μέχρι του χρόνου, μην είστε σκληροί, μαζί του. Βέβαια, αυτό κάνει ένα διχίλιαρο περίπου, τον μήνα. Πα μαλ. Πάντως, πρέπει να είναι παγκόσμιο φαινόμενο καλλιτέχνη ο Γαϊτάνος:

Έχει την τιμητική του, τις ίδιες τρεις μέρες κάθε χρόνο. Το άλλο που μου έρχεται στον νου, να έχει την τιμητική του το ίδιο διάστημα, είναι το αρνί… και δεν τραγουδάει κιόλας μην σας πω, από την χαρά του.

Άργησαν λίγο, αλλά… better late than ever. Πρέπει η Αμερική, να καταλάβει ότι δεν είναι παγκόσμιος αστυνόμος, μεταξύ άλλων. Ευτυχώς που κάποιοι στα ανατολικά, εδώ κι ένα χρόνο, της το έχουν περάσει το μήνυμα, τουλάχιστον.

Το βίντεο, είναι σαν να πρόκειται για δύο σε ένα… Το ένα με τον Χαραλαμπίδη που ο έμπειρος και καλός ηθοποιός, κρατάει μια ροή και το άλλο, που μπαίνει ο Πιπίνης στο πλάνο απρόσκλητος από το πουθενά και λέει το «ποίημα»: άσχετα και άχαρα.

Σαν να μπαίνω εγώ στα σπίτια σας, πάνω στο πασχαλινό τραπέζι, άσχετος, ασύνδετος με το περιβάλλον, απρόσκλητος και να αρχίσω να απαγγέλλω το ποίημα που έλεγε ο Βέγγος στην ταινία «τύφλα να ‘χει ο Μάρλον Μπράντο», «ήσυχο, ήσυχο το ποταμάκι»…

Μα γιατί το «because the night», μέρα που είναι, πώς κολλάει θα μου πείτε. Αν δείτε τον τίτλο του άλμπουμ, θα καταλάβετε.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν δεν πάσχει από Πάρκινσον

Παρίσι: Σε απεργία προχωρούν τα αεροδρόμια λίγες μέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Όρμπαν: Ίδρυσε ευρωομάδα από 12 χώρες με πρόεδρο τον Ζορντάν Μπαρντελά

Διάσωση 283 μεταναστών-προσφύγων στη Γαύδο: Μεταφέρθηκαν σε δομή Αγιά Χανίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα