ΑΘΗΝΑ
07:11
|
18.05.2024
Κάθε Κυριακή σταχυολογούμε όσα έφερε η εβδομάδα που φεύγει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Αυτές τις μέρες έκανε πρεμιέρα στις αμερικάνικες αίθουσες, με μπάτζετ μόλις 380 χιλιάδες δολάρια και καθαρά κέρδη πάνω από 100 εκατομμύρια, ένα φιλμ που μπήκε εύκολα -να προσθέσω- στο American Film Institute για να συμπεριληφθεί στις 100 καλύτερες αμερικανικές ταινίες. Μιλάμε φυσικά, για το «Easy Rider».

Ώρα ήταν, να του επιστρέψουμε τη συγκίνηση.

Άλλο το γραφικό κι άλλο το αναχρονιστικό. Υπάρχουν και ηλεκτρικά οχήματα μεταφοράς προϊόντων.

Σώπα…

Δεν κατάλαβα γιατί τον μήνυσε. Είπε κάτι που δεν ισχύει και τη συκοφάντησε;

Εγώ ελπίζω η ανθρώπινη βλακεία, να πιάσει πάτο κάποια στιγμή. Αλλά, φοβάμαι πως όχι. Για αυτό και δεν είμαι «λέφτερος».

Υπάρχει θεός. Και σταμάτησε σε μια μικρή πόλη της Ινδίας. Κι αν διαβάσετε αυτά που  είπαν για την «επόμενη μέρα» και πώς  στηρίζει η μία την άλλη, συμπίπτουν χωρίς να έχουν ιδέα «από αυτά» και τόσο απλά με το νόημα της αριστεράς, χωρίς πολλή κουλτούρα και χωρίς τόμους αναλύσεων και βαθυστόχαστων… στοχασμών.

Το κυκλοφοριακό, θα λυθεί κατά Μπακογιάννη, με περισσότερη αστυνόμευση, έλεγχο των χώρων που θα γίνονται διαδηλώσεις και γενικά μέτρα με περισσότερο αυταρχισμό και τζάμπα διαχείριση, να’ χαμε να λέγαμε. Σίγουρα χρειάζεται και η αστυνόμευση, αλλά δεν είναι πανάκεια.

Να αγοράσουν λεωφορεία, να επεκτείνουν το δίκτυο των ΜΜΜ, ώστε ο κόσμος να μην χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο, ούτε λόγος. Αυτά, κοστίζουν. Αλλά μόνο με κόστος λύνεται το πρόβλημα. Και δεν υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στις μεγάλες κυκλοφοριακές αρτηρίες, πέριξ αυτού : Κηφισός, Καρέας, Βουλιαγμένης, Κηφισίας, κτλ… εκεί, δεν γίνονται… διαδηλώσεις. Εκεί, απλώς κυκλοφορεί κόσμος που πάει κι έρχεται στη δουλειά του. 

Αν δεν πέσει χρήμα για το κυκλοφοριακό της Αθήνας -αλήθεια, πόσα χρόνια έχουμε να δούμε έργο για την αποσυμπίεση του κυκλοφοριακού στην πόλη;- όλα τα άλλα, είναι προσπάθεια βαφής πασχαλινών αυγών, όχι με τον ενδεδειγμένο τρόπο, να το πω κομψά.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, είπε πως άλλοι εξασφάλισαν καμπίνα κι άλλοι όχι…δηλαδή, δεν υπήρξε καμιά μέριμνα από την υπηρεσία για να γυρίσουν μαζικά, πχ με ένα c- 130, αλλά μετά την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν, τηλεφωνούσαν με αγωνία σαν να ήταν τουρίστες, σε ταξιδιωτικά γραφεία, για να βρουν θέση στο καράβι της επιστροφής, λες και γύριζαν από διακοπές! Τη λύση του μεταγωγικού, δεν την σκέφτηκε κανείς;

Να κλείσουμε όπως αρχίσαμε, με ένα μεγάλο αμερικάνικο τραγούδι όπως εξελίχθηκε μετά, από το soundtrack της ταινίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα