ΑΘΗΝΑ
22:56
|
08.05.2024
Κάθε Κυριακή σταχυολογούμε όσα έφερε η εβδομάδα που φεύγει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
..και βρίζει ο ένας τον άλλο, για το 41τακατό.

Εμείς εδώ, είμαστε υπεράνω… θα προσπερνούμε τα ΑΤΜ, αδιάφοροι, έχοντας τα pass στην τσέπη. Τι να μας πουν και οι πτωχοί Ιρλανδοί;

«Το 77,6% των Ουκρανών, πιστεύει ότι ο Ζελένσκι είναι άμεσα υπεύθυνος για τη διαφθορά στον στρατό και στην κυβέρνηση», αναφέρεται στο άρθρο. Άργησαν κι αυτοί, αλλά τον πήραν χαμπάρι. Κάλλιο αργά, παρά αργότερα. Και έπεται (οδυνηρή) συνέχεια, για τον χρήσιμο ηλίθιο της Δύσης. Κοντός ψαλμός!

«Λαγός τη φτέρη έτριβε», κύριε Μιλάνοβιτς. Να κάθονταν σπίτια τους, να προσκυνάνε τον Αδόλφο. Όσο για «αιχμαλώτους πολέμου», είστε ο τελευταίος για να ομιλείτε. Δεν πέρασαν δα και τόσα χρόνια.

Με 41τακατό, οσονούπω θα μας πηγαίνουν στη δουλειά με καμιόνια και θα μας περιφέρουν από εργοδότη σε εργοδότη. Μοντέρνοι μπάρμπα Θωμάδες, εκουσίως μάλιστα. Είπαμε: 41τακατό.

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ξένοι ευρωβουλευτές για να μας θυμίζουν τα αυτονόητα και να κάνουν -απομακρυσμένη- έστω, αντιπολίτευση… αν περιμέναμε από τη ντόπια…

Έχει πάψει προ πολλού, να είναι είδηση η άνοδος της ακροδεξιάς, σε όλο τον πλανήτη. Όπως έχει πάψει να μας εκπλήσσει η ραστώνη και η αναστολή της δράσης της Αριστεράς, πάλι σε όλο τον πλανήτη.

Δηλαδή, βρίσκονται σε αναστολή και σε ραστώνη, ο ουμανισμός, η αλληλεγγύη και η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο. Τα προτάγματα του προηγούμενου αιώνα, θάφτηκαν στον τρέχοντα, δίνοντας στην εργατική τάξη, καθρεφτάκια -influencers, ευτελείς  χάντρες- survivor και all inclusive διακοπές, να ζήσει το «όνειρο» και να την κάνει «wannabe». Κερδάνε.

Ο νυν δήμαρχος, μετέτρεψε σε χωματερή, το σπίτι υποψήφιου αντιπάλου. Φανταστείτε αυτή τη «μοντέρνα» πολιτική αντιπαράθεση, σε μεγαλύτερη κλίμακα στις κοινοβουλευτικές εκλογές!

Σκοτεινές αποφάσεις, που θυμίζουν άλλες εποχές… Από τότε που η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη παραχώρησε το κτίριο στο Θησείο, στο Σωματείο Ελλήνων Αρχαιολόγων κανείς δεν διανοήθηκε ποτέ, να κάνει ανάκληση αυτής της απόφασης. Έρχεται λοιπόν τώρα, η ανεκδιήγητη Υπουργός και ανακαλεί την απόφαση παραχώρησης του χώρου στον ΣΕΑ!

Κι αυτό, επειδή τόλμησαν να δώσουν τον χώρο για να γίνει μια εκδήλωση για το ναυάγιο της Πύλου. Ένα ναυάγιο, για το οποίο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο πένθος! Άρα, για ποιο λόγο ακριβώς, ενοχλήθηκε η κυρία Μενδώνη; Στον χώρο αυτό, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν φιλοξενηθεί εκθέσεις βιβλίων, παρουσιάσεις, διαλέξεις, συνέδρια και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις Είναι ένας από τους πιο ζωντανούς και ανοιχτούς χώρους στην πρωτεύουσα μας.

Κι ένα δροσερό κομμάτι, για τις μέρες του Αυγούστου. Soundtrack, από τις Κυκλάδες, όπως τις αφήσαμε κάποτε και όχι όπως τις βρήκαμε…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα