ΑΘΗΝΑ
19:49
|
05.07.2024
Κάθε Κυριακή σταχυολογούμε όσα έφερε η εβδομάδα που φεύγει.
Ειδήσεις και σχόλια για τον κόσμο μας από το Κοσμοδρόμιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γενέθλια. Mόνικα Άννα Μαρία Μπελούτσι… 30-9-1964. Ούμπρια-Ιταλία

και… η μανούλα της, Ιταλίδα ζωγράφος, Μπρουνέλα Μπριγκάντι

…Αυτά. Εσείς; Στο σπίτι; Όλα καλά;

Ομονοούν, ότι η ακρίβεια είναι θέμα «ελληνικόν» και ουχί, διεθνές. Αλλά ομονόησαν και στο 41τακατό, με τα χέρια κάτω. Την πληρώνουμε όμως ακριβά στην κυριολεξία και εμείς οι εκτός… του 41τακατό.

Ή όπως είπε κι ένας Αμερικανός φιλόσοφος, «το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας».

Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Ούτε τα προσχήματα, δεν κράτησαν. Τόση πρεμούρα. Θα δούμε κι άλλα.

Στα γραφόμενα του άρθρου, που όλοι υποψιαζόμαστε κατά μόνας ή σε ομάδες (φίλοι, συνάδελφοι), αλλά εδώ τεκμηριώνονται με στοιχεία και νούμερα, προσθέστε και το εργατικό νομοσχέδιο-τέρας του Άδωνι, όπου και ο Σερπιέρι μοιάζει άγιος. 

Πολύ θα ήθελα να δω του χρόνου τέτοια εποχή, τον απολογισμό της ίδιας έρευνας. Μπορώ να φανταστώ από τώρα την έκβαση. Και δεν θα έχει ιδρώσει το αυτί κανενός: το κυριότερο -δυστυχώς- ούτε αυτό, των εργαζομένων.

Τον βραβευμένο με Πούλιτζερ συγκεκριμένο δημοσιογράφο, κορυφαίο της ερευνητικής δημοσιογραφίας και διάσημο στην Αμερική, τον ξέρουν και οι πέτρες, ως πρωτεργάτη για την αποκάλυψη του Watergate, αλλά και για την αποκάλυψη της θηριωδίας των Αμερικανών στο Μάι Λάι, που ουσιαστικά άλλαξε την αμερικανική κοινή γνώμη κατά του πολέμου στο Βιετνάμ, τον διαβάζουμε πολύ προσεκτικά, σε ό,τι γράφει…

Για τη στήλη, ίσως ο μεγαλύτερος εν ζωή δημοσιογράφος στον κόσμο, αυτή τη στιγμή.
σσ: Πρόσφατη αποκάλυψη που έκανε, ήταν για το σαμποτάζ του Nord Stream, που έδειξε ως υπαίτιους τους συμπατριώτες του και τη CIA, υπό την εποπτεία του Μπάιντεν.

Ντροπή σας, παχύδερμα. Θεία Δίκη, η ήττα.

Μου αρέσει σε αυτούς, πως ό,τι έγινε ήταν τέλειο και χωρίς καν περιθώριο βελτίωσης. Καμία αυτοκριτική. Και για τους εποχικούς πυροσβέστες, το γενικόλογο επιχείρημα πως «σε όλο τον κόσμο συμβαίνει το ίδιο», είναι λίγο α λα καρτ… σε όλο τον κόσμο, δεν στάζουν οι οροφές των λεωφορείων στην πρώτη βροχή και βάζουν κουβάδες από κάτω, σε όλον τον κόσμο, δεν βρίσκονται σε ράντζα οι ασθενείς, σε όλο τον κόσμο, δεν υπάρχουν αυτοί οι δρόμοι-καρμανιόλες που σκοτώνουν  και αφήνουν ανάπηρους ανθρώπους και πάει λέγοντας.

Εκτός αν εννοεί σε όλο τον Τρίτο κόσμο, όπου χωρίς καμία απαξίωση και ειρωνεία στον τελευταίο -απεναντίας- μας κατατάσσει ο υπουργός. Αλλά κι εκεί, οι άνθρωποι, κάνουν τον αγώνα τους, να ανεβάσουν ταχύτητα. Μόνο εδώ, στουκάρουν τρένα με 160 χιλιόμετρα, αφού ταξίδευαν 12 λεπτά, ανεξέλεγκτα το ένα, κόντρα στο άλλο.

Αυτό, δεν το έχουμε διαβάσει να συμβαίνει, ούτε στον Τρίτο κόσμο. Αλλά μόνο στον Τέταρτο, εκεί που είμαστε οι πρώτοι και οι μόνοι. Και με τη «βούλα», του 41τακατό.

Άραγε έχει πιο χαμηλά, από τα σχόλια που έδωσε βήμα ο ΣΥΡΙΖΑ, στον Άδωνι; Ναι, μετά βεβαιότητας.

Ε, αφού το έπαιξε και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και μάλιστα πολύ καλά αν και με την δική του χροιά,  ας παίξουμε κι εμείς, το αυθεντικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Βαριά πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν την πόλη με αφίσες

Θεσσαλονίκη: Και τρίτη γάτα ακρωτηριασμένη-Αντιδράσεις από φιλοζωικά σωματεία

Συγχαρητήρια Ανδρουλάκη- Κασσελάκη στον Κιρ Στάρμερ

Disiecta Membra #20: Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα