ΑΘΗΝΑ
22:55
|
03.05.2024
Κάθε Κυριακή σταχυολογούμε όσα έφερε η εβδομάδα που φεύγει.
Ειδήσεις και σχόλια για τον κόσμο μας από το Κοσμοδρόμιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιγράφουμε από το άρθρο: «Γιατί να μη μπορεί η Ελλάδα να γίνει ένα παγκόσμιο κέντρο για σπουδές φιλοσοφίας ή μαθηματικών», επιμένοντας -σ.σ. ο Πιερρακάκης- ότι «δεν γίνεται να δίνουμε συνεχώς μάχες οπισθοφυλακής, όπως συμβαίνει με την αντιπολίτευση, αυτό πρέπει να τελειώσει». Προφανώς με τα υπάρχοντα δημόσια πανεπιστήμια και την ιστορία της σε όλες τις επιστήμες η χώρα, δεν μπορούσε να γίνει «παγκόσμιο κέντρο για σπουδές φιλοσοφίας ή μαθηματικών». Περίμενε το Yale για να ξεστραβωθεί.

Και σε κάποιους άλλους φοιτητές ο Παΐσιος είχε χαρίσει βρούβες και μπρόκολα, αλλά προφανώς αυτή η φουρνιά των φοιτητών ήταν βουλιμική και έφαγε επί τόπου τα «δώρα» κι έτσι, γλιτώσαμε οι υπόλοιποι, την περαιτέρω επίθεση στην αισθητική μας, από την Εκκλησία. Δεν τρέχει κάστανο. Προχωράμε.

Δεν καταλαβαίνω, γιατί οι Έλληνες πρέπει να πληρώνουν ένα τόσο ληστρικό αντίτιμο, για να επισκέπτονται την κληρονομιά τους. Με την έννοια, πως μέσω των φόρων τους, χρηματοδοτούν και το ΥΠΠΟ και το μουσείο ή έστω να πληρώνουν ένα συμβολικό ποσό. Δεν καλούνται να πληρώσουν για να πάνε στο «Δελφινάριο», να δούνε τον Σεφερλή.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα, να μπορούν να επικέπτονται αυτούς τους χώρους και περισσότερο από μια φορά. Έτσι, είναι απαγορευτικό, έστω και μία. Δεν διανοούμαι σε μια επίσκεψη σχολικής τάξης -έστω και με έκπτωση- να μην μπορεί να ακολουθήσει κάποιο παιδάκι, λόγω κόστους. Το ίδιο φυσικά, ισχύει και για μια ελληνική οικογένεια: να θέλει και να μην μπορεί.

Κάπως έτσι ξεκινάνε οι εκπτώσεις στην λαϊκή κουλτούρα και κάπως έτσι, η τελευταία χειραγωγείται με νικητές φυσικά τα παντός είδους «survivor» και ντάπα ντούπα σκυλοτράγουδα.

Άρχισαν τα όργανα για τον νέο δήμαρχο. Αλλά με καταγγελίες και εκκλήσεις, δεν θα καταφέρει τίποτα.  Ο προηγούμενος με τις ευλογίες της «θείας οικογένειας» έκανε την πόλη «μπάτε σκύλοι». Τώρα. δεν θέλουμε να ακούσουμε στο τέλος της θητείας του νέου, ότι «ήθελα, αλλά δεν με άφησαν». Ήξερε με ποια κυβέρνηση ανέλαβε τα καθήκοντά του. Χρειάζεται δράση και πλάνο για να μπορέσει να βάλει θετικό πρόσημο στην θητεία του. Προς το παρόν, δείχνει σαν αιφνιδιασμένος !

Αν συνεχίσει έτσι,  μόνη κακοποιημένη -για άλλη μια φορά- θα βγει η Αθήνα, που δεν έχει προ πολλού, περιθώρια για άλλους μαθητευόμενους μάγους.

Αίσχος. ντροπή και δράμα, από μια ανάπηρη κοινωνικά κυβέρνηση. Και αυτό είναι το χειρότερο. Πέρα από το glam -ποδηλασίες στην Πάρνηθα, lifestyle, tik tok και έτερες μπούρδες- 

αυτό είναι το πραγματικό της πρόσωπο.

Εμβολιαστείτε μας έλεγαν… κατά παράφρασιν της γνωστής αγανακτισμένης έκφρασης των λεγεωνάριων στον Αστερίξ.

Γνωστό. Το ίδιο ισχύει και για τη Ρωσία. Το κακό είναι ότι την εξωτερική πολιτική, δεν την ασκεί η κοινή γνώμη, αλλά η εκάστοτε αμερικανόδουλη κυβέρνηση. Και τις συμπεριλαμβάνω όλες.

Τι εννοεί ο ποιητής-Ομπάμα με αυτό το φιλμ; Ξέρει ή υπονοεί κάτι που δεν ξέρουμε;

Αφιερωμένο. To whom it may concern.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα