ΑΘΗΝΑ
13:33
|
03.05.2024
Ο Μασκ θα επανενεργοποιήσει λογαριασμούς στο Χ, τους οποίους το δικαστήριο της Βραζιλίας είχε διατάξει να αποκλειστούν λόγω ακροδεξιών πεποιθήσεων.
Ίλον Μασκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας ξεκίνησε έρευνα για τον Ίλον Μασκ, αφού ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε, ότι θα επανενεργοποιήσει λογαριασμούς στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), που ο δικαστής είχε διατάξει να αποκλειστούν.

Ο Μασκ ανάρτησε στην πλατφόρμα, ότι οι περιορισμοί είχαν άρει επειδή η δικαστική απόφαση ήταν αντισυνταγματική. Κάλεσε επίσης τον δικαστή Αλεξάντερ Ντε Μοράες να «παραιτηθεί».

Εάν το X δεν συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση, θα του επιβληθεί πρόστιμο 19.774 $ ή 15.670 £ την ημέρα.

Στην απόφασή του, ο δικαστής Μοράες έγραψε, ότι ο Μασκ είχε ξεκινήσει εκστρατεία παραπληροφόρησης κατά του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Η ομάδα Παγκόσμιων Κυβερνητικών Υποθέσεων της πλατφόρμας τόνισε, ότι η εταιρεία δεν είχε δικαίωμα να πει, ποιοι λογαριασμοί επηρεάστηκαν. Ωστόσο, ο Μασκ ανήρτησε ότι «Το Χ θα δημοσιεύσει όλα όσα ζητά ο (Μοράες) και πώς αυτά τα αιτήματα παραβιάζουν τη νομοθεσία της Βραζιλίας».

Τα προφίλ πιστεύεται ότι συνδέονται με ακροδεξιά κινήματα, που δημοσίευσαν περιεχόμενο σχετικό με ταραχές στις 8 Ιανουαρίου πέρυσι, όταν χιλιάδες υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου εισέβαλαν στο Κογκρέσο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το προεδρικό μέγαρο.

Ο δικαστής Μοράες κέρδισε το ενδιαφέρον μετά τις αποφάσεις του, να περιορίσει τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα. Επιπλέον, ερευνά τον Μπολσονάρο και τους υποστηρικτές του για τους ρόλους τους σε μια υποτιθέμενη απόπειρα πραξικοπήματος.

Το Σάββατο (6/4), ο πρώην πρόεδρος δημοσίευσε ένα βίντεο από μια συνάντηση που είχε με τον Μασκ τον Μάιο του 2022. Ώρες νωρίτερα, ο Μπολσονάρο κάλεσε επίσης τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν στις 21 Απριλίου. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Επικοινωνίας της Βραζιλίας, Πάουλο Πιμέντα, επέκρινε τον Μασκ, αναρτώντας με κεφαλαία γράμματα ότι «τα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι μια γη παράνομη».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, ανεξάρτητα από τα χρήματα και τη δύναμη που έχει, να προσβάλει την πατρίδα μας».

Εάν το Χ αποφασίσει να μην υπακούσει στην εντολή, η πλατφόρμα θα μπορούσε να αποκλειστεί προσωρινά σύμφωνα με την Μπρούνα Σάντος, η οποία είναι η υπεύθυνη των παγκόσμιων καμπανιών στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Digital Action.

«Ο Μασκ ενήργησε για να προκαλέσει το βραζιλιάνικο δικαστικό σώμα. Πιστεύω ότι υπάρχει πραγματική πιθανότητα να μπλοκαριστεί το X».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα