ΑΘΗΝΑ
12:36
|
05.05.2024
Με τον Τούρκο ομόλογό του συναντάται ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται, μεταβαίνει ο υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, Κώστας Φραγκογιάννης, προκειμένου να συμμετάσχει στον έκτο Γύρο Συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας στο πλαίσιο της λεγόμενης «Θετικής Ατζέντας».

Σήμερα, Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, ο κ.Φραγκογιάννης θα συναντήσει κατ’ ιδίαν τον Τούρκο ομόλογό του, Μπουράκ Ακσαπάρ και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ο έκτος γύρος «θεματικού θεματολογίου».

Από προηγούμενο γύρο ελληνοτουρκικών συνομιλιών

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται πως οι δύο πλευρές θα επεξεργαστούν τις 34 θεματικές του «Θετικού Θεματολογίου», με έμφαση στην ίδρυση του Ελληνο-Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, καθώς και στην ανάληψη πρωτοβουλιών στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας, οι οποίες θα φέρουν κοντά τους νέους των δύο χωρών.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα αλά ελληνο-τουρκικά

Το βράδυ ο κ. Φραγκογιάννης και τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα παρακολουθήσουν στο Κέντρο Πολιτισμού Ατατούρκ (Atatürk Kültür Merkezi) την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Η παράσταση φιλοδοξεί να αποτελέσει μια γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς σε αυτήν ενώνουν τις φωνές τους Έλληνες και Τούρκοι καλλιτέχνες.

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα στο Κρατικό Θέατρο της Τουρκίας, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τον πολιτιστικό οργανισμό «Λυκόφως».

Πρόκειται για μία ξεχωριστή «ανάγνωση» της ερωτικής τραγωδίας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, με Έλληνες και Τούρκους ηθοποιούς, σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη.

Οι δυο αντίπαλες οικογένειες της σαιξπηρικής τραγωδίας γίνονται στην παράσταση οι Έλληνες Καπουλέτοι και οι Τούρκοι Μοντέγοι. Τα μέλη κάθε οικογένειας συνομιλούν με τη γλώσσα τους και όποτε συναντιούνται οι δύο αντίπαλες οικογένειες, επικοινωνούν με τη μόνη κοινή διεθνή γλώσσα που ξέρουν, τα Αγγλικά. 

Πρόκειται για μια τρίγλωσση παράσταση, με ελληνικούς υπέρτιτλους, όπου δύο οικογένειες αλλά και δύο λαοί με διαφορετικές θρησκείες και κουλτούρες είναι μεγαλωμένοι μέσα σε μια προαιώνια σύγκρουση και  οδηγούνται από ένα τυφλό μίσος.

Παρά το μίσος και την έχθρα που χωρίζει τις οικογένειες, η Ελληνίδα Ιουλιέτα και ο Τούρκος Ρωμαίος ερωτεύονται, αψηφώντας τα εμπόδια και διδάσκοντας την αξία της αγάπης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η διεθνής πίεση στο Ισραήλ χαράσσει τον δρόμο της εκεχειρίας

Νότια Κορέα και ΗΠΑ σε κοινή στρατιωτική άσκηση στον Κυβερνοχώρο

Τούρκος ΥΠΕΞ: Η μουσουλμανική κοινότητα πρέπει να στηρίξει την Παλαιστίνη

Αντιπρόσωπος της ΛΔΚ στον ΟΗΕ: Αυτοκαταστροφικές οι κυρώσεις στην χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα