ΑΘΗΝΑ
07:13
|
03.05.2024
Oι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στα ΚΕΠ ή ηλεκτρονικά στο gov.gr.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πληροφορίες για την εξασφάλιση του λεγόμενου “Πάσου Ελευθερίας” (Freedom Pass) που λανσάρει η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να πείσει τους νέους ηλικίας μεταξύ 18 ως 25 ετών να εμβολιαστούν δημοσιοποιήθηκαν σήμερα μέσω τροπολογίας που ψηφίστηκε το απόγευμα από την Ολομέλεια της Βουλής.

www.insider.gr/sites/default/files/styles/schem...

Όπως έγινε γνωστό, δικαιούχοι της Freedom Pass θα είναι νέοι 18-25 ετών, που έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού ή έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

  • Κάθε νέος δικαιούται ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που θα εκδίδεται ειδικά για τον συγκεκριμένο σκοπό από πιστωτικό ίδρυμα.
  • Κάθε δικαιούχος θα συνδέεται στην στο gov.gr με τους κωδικούς του taxisnet και θα κάνει αίτηση για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ποσού σ’ αυτή.
  • Παράλληλα θα συμπληρώνει το ΑΜΚΑ, και τα στοιχεία επικοινωνίας του (e-mail και κινητό τηλέφωνο).
  • Η διαδικασία αίτησης θα μπορεί να γίνεται και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Μόλις συμπληρωθεί και υποβληθεί η αίτηση και εφόσον οι αιτούντες ικανοποιούν όλα τα κριτήρια, τότε, το ονοματεπώνυμο, το email και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου θα διαβιβάζονται στην τράπεζα προκειμένου να “εκδοθεί” η ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

Η κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31.12.2021. Στη συνέχεια, εάν δεν έχει χρησιμοποιηθεί ως τότε, ή έχει απομείνει κάποιο υπόλοιπο, θα απενεργοποιείται.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι νέοι που θα λάβουν την κάρτα θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα