ΑΘΗΝΑ
16:26
|
28.04.2024
Η διεύθυνση του σταθμού, απευθύνει εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός ώστε να μπορέσει αν αποκαταστήσει τις γραμμές ηλεκτροδότησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό συνεχή βομβαρδισμό βρίσκεται το τελευταίο 24ωρο ο μεγαλύτερος σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας στο Λουγκάνσκ σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του.

Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών έχει ξεσπάσει πυρκαγιά σε συγκρότημα μετασχηματιστών, η οποία είναι αδύνατον να περιοριστεί λόγων των συνεχών πυρών.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία (DTEK Energy), που ανήκει στον Rinat Akhmetov, τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ουκρανίας, στις εγκαταστάσεις παραμένει μόνο το προσωπικό ασφαλείας ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια.

Σύμφωνα με το Blooberg, η πόλη Schastye κοντά στη γραμμή επαφής μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των αυτονομιστών, στην οποία βρίσκεται ο σταθμός έμεινε ώρες χωρίς ρεύμα, με τουλάχιστον 11.500 ανθρώπους να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης και θέρμανσης. Κοντινές περιοχές αντιμετώπισαν επίσης διακοπές ρεύματος.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, υπάρχει μερική αποκατάσταση των προβλημάτων με τη χρήση εφεδρικής γραμμής, αλλά δεν υπάρχει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδοσία όλων των νοικοκυριών

Η διεύθυνση του σταθμού, απευθύνει εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός ώστε να μπορέσει αν αποκαταστήσει τις γραμμές ηλεκτροδότησης και την παροχή ενέργειας, ενώ προειδοποιεί πως κινδυνεύει να σταματήσει ολοκληρωτικά η λειτουργία των εγκαταστάσεων, χωρίς δυνατότητα επανέναρξης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα