ΑΘΗΝΑ
11:12
|
28.04.2024
«Τα οκτώ ερωτήματα που τέθηκαν στη διαβούλευση του Προέδρου Λάσο δεν λύνουν τα πιο βαθιά προβλήματα», δηλώνει η Συνομοσπονδίας Ιθαγενών Εθνοτήτων του Ισημερινού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Πέμπτη, τα αυτόχθονα και κοινωνικά κινήματα του Ισημερινού, συμπεριλαμβανομένης της Συνομοσπονδίας Ιθαγενών Εθνοτήτων του Ισημερινού (CONAIE), επιβεβαίωσαν την αρνητική ψήφο τους στη Λαϊκή Διαβούλευση της 5ης Φεβρουαρίου.

«Επικυρώθηκε: τα οκτώ ερωτήματα που τέθηκαν στη διαβούλευση του Προέδρου Λάσο δεν λύνουν τα πιο βαθιά προβλήματα», δήλωσε ο πρόεδρος της CONAIE, Λεονίντας Ίζα.

Ο Ίζα είπε ότι η λύση βρίσκεται στις 218 συμφωνίες, που επετεύχθησαν τον περασμένο Οκτώβριο με την κυβέρνηση, μετά τις διαδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν από οργανώσεις αυτοχθόνων και λαϊκές οργανώσεις για 18 ημέρες.

Leonidas Iza, presidente de la Conaie: "¿Nos están amenazando ministro  Jiménez y Gobierno?"

Η Εθνική Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αγροτικών, Ιθαγενών και Μαύρων (Fenocin), το Συμβούλιο των Ιθαγενών Ευαγγελικών Λαών και των Οργανώσεων του Ισημερινού (Feine) είναι μεταξύ των οργανώσεων που έχουν επίσης αποφασίσει την αρνητική τους ψήφο.

Το tweet γράφει: «Γιατί να ψηφίσετε “όχι” στη Διαβούλευση του Λάσο;

Ερώτηση 1. Έκδοση. Είναι ένα ερώτημα που χειραγωγεί τους ανθρώπους, Η έξωση δεν ισοδυναμεί με αντιμετώπιση του εγκλήματος. Η έκδοση δεν συμβάλλει στη μείωση της εγκληματικότητας.

Πείτε “όχι” στη διαβούλευση του Λάσο».

Ο αντιπρόεδρος της Fenocin, Ατάρι Σαρανγκό, υποστήριξε το «όχι», ισχυριζόμενος ότι καμία από τις ερωτήσεις που πρότεινε ο πρόεδρος του Ισημερινού, Γκιγιέρμο Λάσο, «δεν λύνει [τα προβλήματα] στην υγεία, την εκπαίδευση, την οικονομική κατάσταση, την ασφάλεια».

Οι οκτώ ερωτήσεις αφορούν περιβαλλοντικά ζητήματα, θεσμικές αλλαγές, όπως η μείωση του αριθμού των βουλευτών στην Εθνοσυνέλευση και η έκδοση παραβατών της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Πάνω από 13 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή. Αυτό συμβαίνει ενώ η κυβέρνηση του Λάσο σημειώνει χαμηλά ποσοστά αποδοχής και έχει ερευνηθεί για φερόμενο δίκτυο διαφθοράς που συνδέεται με την πώληση θέσεων σε δημόσιες εταιρείες ή συμβάσεων με δημόσιες εταιρείες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα