ΑΘΗΝΑ
09:36
|
27.04.2024
Προτάσεις για την αντιμετώπιση της εκρηκτικής κατάστασης του δημόσιου συστήματος Υγείας στην Αττική
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να επιταχτούν άμεσα στο Λεκανοπέδιο τα ιδιωτικά νοσοκομεία και να ενταχθούν στο σύστημα εφημερίας με παράλληλο διορισμό γιατρών με κατεπείγουσες διαδικασίες προτείνει το ΚΚΕ για την αποσυμφόρεση του συστήματος υγείας στο φόντο συνέχισης της πανδημίας Covid-19 στη χώρα.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ διαπιστώνεται η εκρηκτική κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας στην Αττική και η αναποτελεσματικότητα των διαδοχικών μέτρων της κυβέρνησης.

“Η μετατροπή του ΕΣΥ στην Αττική σε σύστημα μιας νόσου έχει πλέον και την επίσημη σφραγίδα της κυβέρνησης. Η εξέλιξη αυτή, εκτός όλων των άλλων, το μόνο που θα επιφέρει είναι η εξάπλωση μιας νέας “παράλληλης” πανδημίας, η οποία αφορά όλους όσοι στερούνται την αναγκαία περίθαλψη και θεραπεία από το δημόσιο σύστημα Υγείας. Χιλιάδες ασθενείς παραμένουν σχεδόν αποκλεισμένοι από τις διαγνώσεις και τις θεραπείες, αφού η μία μετά την άλλη κλινικές, κρεβάτια ΜΕΘ και προσωπικό αφαιρούνται για τις μεγάλες ανάγκες των ασθενών με κορονοϊό. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά έχει χτυπήσει “κόκκινο”! Ήδη σήμερα 3 Μάρτη, από τις 311 κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 είναι κατειλημμένες οι 283, οι εισαγωγές ασθενών για νοσηλεία αυξάνουν, με προσωπικό ελάχιστο και εξαντλημένο” επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Προτείνει έτσι στην κυβέρνηση τις ακόλουθες τρεις βασικές ενέργειες:

1. Να επιτάξει στο Λεκανοπέδιο τα ιδιωτικά νοσοκομεία “Μετροπόλιταν” (Ν. Φάληρο), “Ιασώ” (Μαρούσι), “Ερρίκος Ντυνάν” (Αμπελόκηποι), “Υγεία” (Μαρούσι) και “Ιατρικό Κέντρο” (Μαρούσι), χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών, για να προστεθούν απλές, ειδικές κλίνες και διαγνωστικά εργαστήρια για τις ανάγκες των ασθενών.

Να ενταχθούν από απόψε στο σύστημα εφημερίας και νοσηλείας ασθενών (Covid και μη Covid), με αξιοποίηση όλων των υποδομών τους και όλου του προσωπικού τους με μισθοδοσία από το κράτος. Να αξιοποιηθούν οι ειδικοί επιστήμονες κύρους που συνεργάζονται με τα συγκεκριμένα ιδιωτικά θεραπευτήρια και ταυτόχρονα αποτελούν μέλη της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την προσαρμογή τους στις ανάγκες νοσηλείας ασθενών από τον κορονοϊό.

2. Όλοι οι γιατροί που έχουν πτυχίο Ιατρικής και τίτλο ειδικότητας και είναι υποψήφιοι για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, να διοριστούν με κατεπείγουσες διαδικασίες και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση.

3. Όλοι οι γιατροί που είναι στη λίστα αναμονής για ειδικότητα να ξεκινήσουν άμεσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα