ΑΘΗΝΑ
22:06
|
30.04.2024
Ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν μια αποθήκη πλαστικών υλικών στην ύπαιθρο της Λατάκιας, σκοτώνοντας έναν άμαχο και τραυματίζοντας άλλους δύο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε ισραηλινές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν εναντίον αρκετών περιοχών στη βορειοδυτική Συρία, ωστόσο δεν κατάφερε να αποκρούσει μία επίθεση που έπληξε εργοστάσιο πλαστικών στη Λατάκια και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αμάχου και τον τραυματισμό ακόμη δύο ατόμων.

Το SANA ανέφερε ότι οι ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν μια αποθήκη πλαστικών υλικών στην ύπαιθρο της Λατάκιας, σκοτώνοντας έναν άμαχο και τραυματίζοντας άλλους δύο.

Η ισραηλινή επίθεση που εξαπολύθηκε σήμερα τα ξημερώματα, σύμφωνα με το SANA, έπληξε τις πόλεις Al-Haffah, βορειοανατολικά της Λατάκιας και Masyaf.

Το Ισραήλ στο παρελθόν έχει πλήξει επανειλημμένα στόχους στη συριακή επικράτεια, επιτιθέμενο σε περιοχές τις οποίες αποκαλεί “ιρανικούς στόχους” όπου εδρεύουν πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν.Το Ισραήλ τις δικαιολογεί ως αναγκαίες προκειμένου να μην αποκτήσει το Ιράν ισχυρότερο έρεισμα στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Συρία.

Το Ιράν έχει συμμαχήσει με την κυβέρνηση της Δαμασκού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS) και άλλων τρομοκρατικών ομάδων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Η πιο πρόσφατη επίθεση στις 22 Απριλίου, στόχευσε την περιοχή της Δαμασκού. Ένας πύραυλος της συριακής εναέριας άμυνας που εκτοξεύτηκε ως αντίποινα κατέληξε κοντά στο πυρηνικό συγκρότημα Dimona στο νότιο Ισραήλ.


Η Ρωσία έστειλε δυνάμεις στη Συρία τον Σεπτέμβριο του 2015, απαντώντας σε αίτημα της Δαμασκού για βοήθεια εναντίον του IS και άλλων τρομοκρατών. Η κύρια βάση της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία βρίσκεται στο Khmeimim, νοτιοανατολικά της Λατάκιας. Η Μόσχα εκμισθώνει επίσης ναυτικές εγκαταστάσεις στο Tartus. Οι Ισραηλινοί συνήθως αποφεύγουν να πλήξουν αυτές τις εγκαταστάσεις, ωστόσο οι επιθέσεις της Τετάρτης πλησίασαν αρκετά.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από το ξέσπασμα του πολέμου στη χώρα το 2011.

Πηγή, φωτογραφία: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα