ΑΘΗΝΑ
09:10
|
22.05.2022
Στην στυγνή δολοφονία του Γιώργου Καρϊβάζ επικεντρώνεται ρεπορτάζ της γερμανικής ραδιοφωνίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη στυγνή δολοφονία του αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του. στον Άλιμο, την Παρασκευή (9/4) επικεντρώνεται ρεπορτάζ της γερμανικής ραδιοφωνίας Deuschlandfunk με τίτλο “Γιατί έπρεπε να πεθάνει ο Γιώργος Καραϊβάζ;”.

Η βαρβαρότητα με την οποία κινήθηκαν οι δράστες προκύπτει καθαρά από την έκθεση αυτοψίας (…) Έξι σφαίρες στο στήθος, δύο στο κεφάλι, μία στο λαιμό και μία στην παλάμη – με συνολικά δέκα πυροβολισμούς ο ερευνητικός δημοσιογράφος Καραϊβάζ κυριολεκτικά εκτελέστηκε”, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ακόμη δεν είναι σαφές γιατί σκοτώθηκε ο 52χρονος”, συνεχίζει το ρεπορτάζ. “Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενδέχεται η δολοφονία του Καραϊβάζ να σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα (…) Και ειδικοί θεωρούν ότι πίσω από τη δολοφονία μπορεί να κρύβεται το οργανωμένο έγκλημα”.

Αναφεόμενος στις εκτιμήσεις του ποινικολόγου Σπύρου Δημητρίου, ο συντάκτης αναφέρει ότι η βιαιότητα και η ωμότητα των δραστών “δείχνουν ότι για λόγους που δεν είναι ακόμη σαφείς δεν ήθελαν απλώς να στείλουν ένα μήνυμα στον Γιώργο Καραϊβάζ, αλλά να τον εξοντώσουν”.

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ σκιαγραφεί το δημοσιογραφικό έργο του αστυνομικού ρεπόρτερ υπογραμμίζοντας ότι: «Ο Καραϊβάζ θεωρούταν έμπειρος αστυνομικός ρεπόρτερ (…) Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο ερευνητικός δημοσιογράφος είχε ασχοληθεί πρόσφατα πολύ με αθέμιτες μηχανορραφίες διεφθαρμένων αξιωματούχων. Μεταξύ άλλων είχε κάνει αποκαλύψεις για εκβιασμούς για παροχή προστασίας από αστυνομικούς. Επιπλέον, ο Καραϊβάζ ανέφερε αρκετές φορές ότι εγκληματικές συμμορίες κερδίζουν ολοένα μεγαλύτερη δύναμη στην Ελλάδα και επηρεάζουν ακόμη και αποφάσεις για επιλογή προσωπικού στην αστυνομία”.

Η διερεύνηση της υπόθεσης αναμένεται δύσκολη διότι οι δράστες είναι απίθανο να βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα, εκτιμά το ρεπορτάζ, επικαλούμενο τις δηλώσεις του Σπύρου Δημητρίου: “Φοβάμαι ότι ακόμα κι αν οι δράστες – που σε τέτοιες περιπτώσεις προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό – συλληφθούν και φυλακιστούν, θα είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί ποιοι βρίσκονται πίσω από το έγκλημα -αυτοί δηλαδή που ανέθεσαν τη δολοφονία. Αυτό με ανησυχεί”.

Υπενθυμίζεται ότι πολυάριθμα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ του διεθνούς Τύπου έχουν στηλιτεύσει την στυγνή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, το Διεθνές Δίκτυο για την Ελευθερία του Τύπου, αλλά και πληθώρα δημοσιευμάτων σε διεθνές επίπεδο κάνουν λόγο για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για “εκτέλεση”.

Πηγή: Deutsche Welle

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ευλογιά των πιθήκων: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για αύξηση κρουσμάτων

Ξέμειναν από μουστάρδες ντιζόν οι Γάλλοι

Ρατσισμό και αντισημιτισμό βλέπει η Πατέλ στο κίνημα για τερματισμό του ισραηλινού άπαρτχαϊντ

Μάνα, απέλυσα τον… εργοδότη – Αποζημίωση να πάρεις (και ζακέτα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα