ΑΘΗΝΑ
05:30
|
27.05.2024
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επικρίνει την Ελλάδα υποστηρίζοντας πως παίζει το θύμα και συμπεριφέρεται σαν η Τουρκία να κινείται εναντίον της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

΄Οσο αγριεύει η κατάσταση για την τουρκική οικονομία και όσο η αξία της τουρκικής λίρας παίρνει την κατιούσα, τόσο οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στρέφουν, ολοένα και συχνότερα, το βλέμμα προς τη μεριά της Αθήνας, αναζητώντας τον εύκολο στόχο προς ικανοποίηση εγχώριων εθνικιστικών κύκλων.

Σήμερα τη σκυτάλη των επικρίσεων  έναντι της Αθήνας παρέλαβε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χολουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προσπαθεί να καλλιεργήσει την εντύπωση του θύματος, παρουσιάζοντας την Τουρκία σε ρόλο επιτιθέμενου ειδικά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σαν να μην είναι ο τουρκικός στρατός που έχει πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, στη Βόρεια Συρία και στο Βόρεια Ιράκ, στηρίζοντας παράλληλα εδώ και δεκαετίες την κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου.

«Δεν είμαστε σε επιθετική θέση, με κανέναν τρόπο, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας» είπε ο Ακάρ σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Σαμπάχ στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που είχε με Τούρκους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Ισχυρίστηκε πως οι δραστηριότητες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο κινούνται σε «λογικά πλαίσια» αναφέροντας ότι αντίθετα η Ελλάδα «προχωρά σε προβοκατόρικες ενέργειες αύξησης των εντάσεων, σε προσβλητική γλώσσα και κινήσεις». Και συμπλήρωσε: «Οι ελληνικές αρχές κάνουν δηλώσεις σαν η Τουρκία να κινείται κατά της Ελλάδας».

Επανέφερε το ζήτημα των «επαναπροωθήσεων» μεταναστών που προωθούν τουρκικά και άλλα κυκλώματα δουλεμπορίας προς την Ελλάδα από τις ακτές της Μικράς Ασίας λέγοντας εκφράζοντας υποκριτικά «ανθρωπιστικό» ενδιαφέρον:

«Μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα αλλά η ελληνική ακτοφυλακή προσπαθεί να επιστρέψει τις βάρκες ανυπεράσπιστων ανθρώπων στη μέση της θάλασσας πυροβολώντας τους που είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ Γκαλστανιάν υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Αρμενία

Το Ισραήλ περνά από τις στοχοποιήσεις σε επιθέσεις αμφισβητιών του

Ο Ζελένσκι προσκαλεί προσωπικά Μπάιντεν και Σι στη σύνοδο κορυφής της Ελβετίας

Σ. Κασσελάκης: «Κουτοπονηριές που υποτιμούν τον πολίτη τα όσα λέει η κυβέρνηση για την ακρίβεια»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα