ΑΘΗΝΑ
06:38
|
25.04.2024
Κάθε Κυριακή σταχυολογούμε όσα έφερε η εβδομάδα που φεύγει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έτσι, χωρίς αλκοόλ, για να μην ξεχαστούν οι 7.000 μετανάστες-εργάτες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των έργων για το Μουντιάλ και τα τσαλαπατημένα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα.

49 κόκκινα τριαντάφυλλα, χωρίς τα αγκάθια όμως, που είχαν επάνω τους τα προηγούμενα 7 χρόνια.

Πατέρα Αντώνιε, σε μία τόσο πολυάνθρωπη και εκτεταμένη δομή, ρωτάμε και έχουμε μηχανισμούς ελέγχου και ακαριαίας αποτροπής, για να μην πέφτουμε από τα σύννεφα.

Παράξενη στιγμή, με πολλές ερμηνείες… γενικά, η διπλωματία, θέλει ψυχραιμία και καθόλου άγχος.

Ως συνήθως, θα γίνουν σούπερ μάρκετ. Στο ύψος της οθόνης, που κάποτε ονειρευόμασταν με τους ήρωες που απεικονίζονταν επάνω της, τώρα θα κρέμονται σαλάμια και μπριτζόλες.

Όπου κλείνει ένα σινεμά ή ένα βιβλιοπωλείο, ανοίγει σούπερ μάρκετ ή ταχυφαγείο… κάνει και ρίμα. Ενδεικτικό όμως και της «κουλτούρας» ενός λαού, που βαίνει μειούμενη, κατευθυνόμενη μόνο προς τη μάσα και την εικόνα μιας σέλφι. Κι αυτό, δεν κάνει ρίμα, απλώς είναι κρίμα.

Ελεύθερος;

Με αφορμή το άρθρο, γενικά είναι άκρως ενοχλητικό, οι απατεώνες αφού έχουν χτίσει βίλες, έχουν αγοράσει γιοτ, τρώνε και πίνουν εις βάρος των κορόιδων, όταν οδηγηθούν στο δικαστήριο να τους πιάνουν «οι τύψεις», συναίσθημα που πυροδοτείται εκείνη τη στιγμή. Πριν, δεν υπήρχε κι αν υπήρχε το έπνιγαν στην «pink champaign on ice», αλλά επειδή εκεί οδηγούνται νηφάλιοι, νιώθουν «ένοχοι» κτλ. Δεν είναι έτσι. Όλοι μπορούν να εξαπατήσουν όλους. Η διαφορά, έγκειται στους ηθικούς φραγμούς, να ξεγελάσεις κάποιον ή όχι. Και αυτό, δεν είναι  εξυπνάδα. Είναι ζαβολιά και κακία. Αυτό λοιπόν που πρέπει να τιμωρείται, δεν είναι το -όποιο- ύψος της απάτης, αλλά η πρόθεση και η διάρκειά της. Ειδικά εδώ, που είναι και θέμα υγείας.

Έξυπνοι οι Αιγύπτιοι. Τους έβαλαν να το κατεβάσουν από το google play store, δωρεάν. Ενώ εδώ κάποιοι, πλήρωσαν για το Predator… 8 εκατομμύρια ευρώ.

Κρεατόμαζα, με γεύση «κοτόπουλο»… για να δούμε… γιατί μπαίνουν στον κόπο και ενσωματώνουν τη γεύση;

Θα μπορούσε να είναι σκέτη κρεατόμαζα κι από πάνω να ρίχνουμε όπως με την κέτσαπ πχ, γεύση μοσχάρι, γεύση αγελάδα, γεύση γουρούνι ή να ρίχνουμε από πάνω λίγο «μοσχάρι», μια εσάνς «βόδι» και να τελειώσουμε με μια σταγόνα «γαλοπούλα» που είναι και ελαφριά, μη μας κάτσει βαριά η κρεατόμαζα…

Δέκα χιλιάδες ευρώ το λεπτό, περίπου κόστισε η ομιλία και κάτι ψιλά.

Εγώ μπορώ να σας μιλήσω για τα ψιλά, δηλαδή για τα υπόλοιπα 15.000, ήγουν 500 ευρώ το λεπτό και παραπάνω από μισή ώρα. Όσο θέτε. Και να σας πω ό,τι θέλετε να ακούσετε ή και να σας λύσω χρόνιους γρίφους, όπως: αν πετάει ο γάιδαρος, αν παίρνει επιβάτες, προς τα πού πήγε ο Καραμήτρος, πού αποβίβασε τον Διονυσίου ο ταξιτζής, αν ο Τσακ Νόρις πίνει ίντερνετ καφέ ή εσπρέσο κτλ. 













Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα