ΑΘΗΝΑ
11:35
|
26.04.2024
Η κυβέρνηση Μπάιντεν συντηρεί το παραμύθι της ευμάρειας του καπιταλισμού με το στολισμό των Χριστουγέννων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπορεί για ένα σημαντικό μέρος του αμερικανικού λαού τα φετινά Χριστούγεννα να μοιάζουν με εφιάλτη βιοπάλης απέναντι σε ακρίβεια και πληθωρισμό, αλλά για την κυβέρνηση Μπάιντεν όλα πάνε «πρίμα» και η ζωή στον Λευκό Οίκο κυλά εορταστικά, σε συνθήκες χλιδής και ζέστης. Σε αντίθεση με τις περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών σε δώρα και εορταστικές εκδηλώσεις…

Το θέμα του εορταστικού στολισμού στον Λευκό Οίκο που επέλεξε η σύζυγος του Προέδρου Μπάιντεν, Τζιλ, ήταν η φράση: «We The People» («Εμείς ο λαός») με την οποία ξεκινά η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Μην ξεγελιέστε από το δήθεν «φιλολαϊκό» προφίλ της φράσης που επέλεξε η «πρώτη κυρία» για τους φετινούς στολισμούς καθώς και αυτή τη φορά βρισκόμαστε μπροστά σε ρεσιτάλ χλιδής και πολυτέλειας σε μία προσπάθεια διατήρησης του μύθου περί της «οικονομικής ευμάρειας» του καπιταλισμού και του αμερικάνικου «ονείρου» που εξελίσσεται σε εφιάλτη για αρκετά εκατομμύρια Αμερικανούς.

Εικόνα

Οι στολισμοί σε όλο τον Λευκό Οίκο συμπεριλαμβάνουν πάνω από 83.000 λαμπιόνια, 77 δέντρα και 25 στεφάνια, ενώ κάθε δωμάτιο  του κτιριακού συγκροτήματος διαθέτει τον δικό του  ξεχωριστό στολισμό, βασισμένο πάντα στο κεντρικό θέμα. 

Εικόνα

Το Ανατολικό Δωμάτιο έχει στολιστεί για να αντιπροσωπεύει τα τέσσερα μεγάλα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ.

Εικόνα

Το Μπλε Δωμάτιο παραδοσιακά φιλοξενεί το επίσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λευκού Οίκου, όπου φέτος είναι ένα έλατο Concolor ύψους 5,6 μέτρων με στολίδια που αντιπροσωπεύουν τα επίσημα πουλιά των Πολιτειών και της επικράτειας των ΗΠΑ.

Εικόνα

Η Τζιλ Μπάιντεν δεν ξέχασε πάντως τα σκυλιά της οικογένειας αλλά και διάφορα χειροποίητα στολίδια μαθητών που κατέφθασαν στον Λευκό Οίκο από όλη την επικράτεια της χώρας.

Εικόνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα