ΑΘΗΝΑ
07:10
|
03.05.2024
Η επισήμανση περιεχομένου που έχει δημιουργηθεί από εφαρμογές Τ.Ν. θα αρχίσει να γίνεται από τον Μάιο με την ένδειξη «Made with AI».
Meta
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τους ήχους, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) θα αναγνωρίζει από τον ερχόμενο μήνα η αμερικανική εταιρία τεχνολογίας και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Meta.

Η Μόνικα Μπίκερτ, που είναι αντιπρόεδρος του ομίλου επιφορτισμένη με τις πολιτικές περιεχομένου της μητρικής εταιρείας των Facebook, Instagram και Threads, ανακοίνωσε πως η επισήμανση περιεχομένου που έχει δημιουργηθεί από εφαρμογές Τ.Ν. θα αρχίσει να γίνεται από τον Μάιο με την ένδειξη «Made with AI».

Αυτά τα περιεχόμενα θα επισημαίνονται από την πλατφόρμα, εάν εντοπίζει «δείκτες ποιότητας φωτογραφίας Τεχνητής Νοημοσύνης σύμφωνους με τους κανόνες της βιομηχανίας» ή εάν «χρήστες αναφέρουν πως αναρτούν στο διαδίκτυο περιεχόμενα που έχουν παραχθεί από την Τεχνητή Νοημοσύνη», υπογράμμισε η ίδια.

Η Μόνικα Μπίκερτ της Meta

Ο τεχνολογικός όμιλος σχεδιάζει να αλλάξει τον τρόπο που διαχειρίζεται τα περιεχόμενα που έχουν τροποποιηθεί από την Τεχνητή Νοημοσύνη, έπειτα από τη γνωμοδότηση του εποπτικού συμβουλίου του, εκτιμώντας πως «η διαφάνεια και το επιπλέον περιεχόμενο είναι ο καλύτερος τρόπος να διαχειριστούμε τα παραποιημένα περιεχόμενα», προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να περιοριστεί χωρίς να χρειάζεται η ελευθερία της έκφρασης».

Σε αυτήν την περίπτωση, θεωρεί πλέον ότι είναι προτιμότερο να προσθέτει «ετικέτες και πλαίσιο» σε αυτά τα περιεχόμενα, παρά να τα αφαιρεί όπως έκανε μέχρι σήμερα.

Εντούτοις, η Meta διευκρίνισε πως θα συνεχίζει να αποσύρει από τις πλατφόρμες της κάθε περιεχόμενο, είτε έχει δημιουργηθεί από άνθρωπο είτε με τη βοήθεια της ΤΝ, το οποίο θα αντίκειται στους κανόνες της «κατά της παρέμβασης στην εκλογική διαδικασία, του εκφοβισμού, της παρενόχλησης, της βίας (…) ή κατά οποιασδήποτε άλλης πολιτικής που εντάσσεται στα πρότυπα της κοινότητάς μας».

Μετρά επίσης στο δίκτυό της «περίπου 100 ανεξάρτητους ελεγκτές γεγονότων (fact-checkers)» προκειμένου να εντοπίζουν τα «ψευδή ή παραπλανητικά» περιεχόμενα που δημιουργούνται από την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Πάνω από 250.000 οι διασυνδέσεις των POS με τις ταμειακές μηχανές

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται» να απαγορευτεί το TikTok και στην Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα