ΑΘΗΝΑ
04:41
|
19.01.2021
Καταχωρίστηκε το Sputnik V και στην Βολιβία. Πρόσω ολοταχώς για την απόκτησή του και η Χιλή. Αυτή την εβδομάδα η υποβολή αιτήματος έγκρισης στη Βραζιλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε την καταχώριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού από το Υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας της Βολιβίας.

Το εμβόλιο καταχωρίστηκε με τη διαδικασία έγκρισης έκτακτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι το Sputnik V έχει ήδη καταχωριστεί σε Βενεζουέλα, Αλγερία, Αργεντινή, Βολιβία, Σερβία και Παλαιστίνη.

Οι προμήθειες του εμβολίου θα διευκολύνονται από τους διεθνείς εταίρους της RDIF στην Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και άλλες χώρες.

“Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου Υγείας της Βενεζουέλας να εγκρίνει τη χρήση του Sputnik V – ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού. Το Sputnik V είναι ένα σημαντικό μέρος των εθνικών χαρτοφυλακίων εμβολίων πολλών χωρών της Λατινικής Αμερικής και αναμένουμε περισσότερες συνεργασίες εμβολίων στην περιοχή τις επόμενες εβδομάδες”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Κίριλ Ντμιτρίεφ.

Παράλληλα, όπως ενημερώνει ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στη Χιλή, έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες μεταξύ του ερευνητικού ινστιτούτου Γκαλεμάγια και της Χιλής για τη σύναψη συμφωνίας ώστε η χώρα να προμηθευτεί το Sputnik V.

“Αυτή την εβδομάδα, οι αρχές της Χιλής και το ερευνητικό ινστιτούτο Γκαμαλέγια πραγματοποίησαν συνάντηση για να καταλήξουν σε συμφωνία που θα επιτρέψει τη μεταφορά πληροφοριών σχετικά με το εμβόλιο Sputnik V στους Χιλιανούς επιστήμονες” δήλωσε ο Ντένις Βινόκοροφ, εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στην Χιλή.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Χιλής, στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (11/1), συμμετείχαν επίσης και εκπρόσωποι του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Σημειώνεται ότι η Χιλή έχει ήδη λάβει την πρώτη παρτίδα του εμβολίου της Pfizer. Η χώρα έχει επίσης συμφωνίες για την παράδοση των εμβολίων που αναπτύχθηκαν από τη κινέζικη εταιρεία Sinovac, την Johnson & Johnson, την AstraZeneca και μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τον μηχανισμό διανομής εμβολίων COVAX.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η βραζιλιάνικη φαρμακευτική εταιρεία União Química ξεκίνησε την παραγωγή του εμβόλιο Sputnik V στις εγκαταστάσεις της, στη Βραζίλια την Παρασκευή (15/1). Το RDIF και η βραζιλιάνικη εταιρεία θα υποβάλουν αυτή την εβδομάδα αίτημα για έγκριση του εμβολίου βάσει έκτακτης ανάγκης στη Βραζιλία.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο Sputnik V έχει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών που το καθιστούν ένα από τα πιο ανταγωνιστικά εμβόλια στον κόσμο. Η αποτελεσματικότητα του Sputnik V αγγίζει το 91,4% σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης των κλινικών δοκιμών της Φάσης III. Το εμβόλιο έδειξε 100% αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρών περιπτώσεων κορονοϊού.

Ταυτόχρονα, το κόστος μιας δόσης Sputnik V στις διεθνείς αγορές είναι κάτω από τα 10 $, ενώ η διαθεσιμότητα της ξηρής μορφής του εμβολίου διευκολύνει σημαντικά τον εφοδιασμό και τη διανομή του σε διεθνείς αγορές, χάρη στις φυσιολογικές θερμοκρασίας αποθήκευσης (+2 έως +8 βαθμοί Κελσίου).

Η θερμοκρασία αποθήκευσης του Sputnik V στους + 2 + 8 C σημαίνει ότι μπορεί να διατηρηθεί σε ένα συμβατικό ψυγείο χωρίς να χρειάζονται επενδύσεις σε επιπλέον υποδομές χαμηλής ψύξης,

Η ασφάλεια, η αποτελεσματικότητα και η έλλειψη αρνητικών μακροπρόθεσμων επιδράσεων των αδενοϊικών εμβολίων έχουν αποδειχθεί από περισσότερες από 250 κλινικές μελέτες εδώ και δύο δεκαετίες.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 1,5 εκατομμύρια άτομα έχουν ήδη εμβολιαστεί με το Sputnik V χωρίς να παρουσιάσουν οποιαδήποτε μορφής αλλεργική αντίδραση.

Οι προγραμματιστές του εμβολίου Sputnik V συνεργάζονται με την AstraZeneca σε μια κοινή κλινική δοκιμή για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Οξφόρδης κατά του Covid-19,

Το εμβόλιο Sputnik V έχει εγκριθεί στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, τη Σερβία, την Αργεντινή, την Παλαιστίνη, την Βενεζουέλα και την Αλγερία , ενώ ο RDIF βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με δεκάδες άλλες χώρες για την προμήθεια του εμβολίου.

Πηγές: @sputnikvaccine, Sputnik,

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόρεια Ιρλανδία: Ομόφωνη έγκριση νομοσχεδίου κατά της ενδοοικογενειακής κακοποίησης

Λιγότερες εμβολιαστικές δόσεις παρέλαβε τη Δευτέρα η Ελλάδα σε σχέση με τον αναμενόμενο αριθμό

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το ξυλοδαρμό του σταθμάρχη

Προφυλακίστηκε 29χρονος για τον βιασμό 17χρονης στην Αθήνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα