ΑΘΗΝΑ
13:51
|
27.04.2024
Κάθε Κυριακή σταχυολογούμε όσα έφερε η εβδομάδα που φεύγει.
Ειδήσεις και σχόλια για τον κόσμο μας από το Κοσμοδρόμιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τιμωρείν, δια του παραδείγματος. Η έδρα του τριμελούς Πλημμελειοδικείου, αγνόησε ακόμα και την πειστικότατη εισήγηση του Εισαγγελέα και εκτελώντας προφανώς πολιτικά διατεταγμένη υπηρεσία, αποφάσισε αυθαίρετα και χωρίς την παραμικρή ουσιαστική αιτιολόγηση την καταδίκη για καθαρά πολιτικούς λόγους των κατηγορουμένων με βαριές, μάλιστα, ποινές.

Πτυχία με αξία. Πτυχία, με απαξία. Τα δεύτερα, θα τα εμπεδώσουμε, όχι στην αρχή, αλλά όταν οι απόφοιτοι πια, αρχίσουν να εφαρμόζουν την «επιστήμη» τους, στην υγεία μας, στις κατασκευές, στις νομικές μας υποθέσεις κτλ.

Άρχισαν να μαρτυράνε μόνοι τους. Και αυτό, είναι μόνο η αρχή.

Από πότε ιστορικά, είναι «νόμιμοι στόχοι» οι γυναίκες, τα μωρά και τα νοσοκομεία; Μόνο στη σκέψη ενός κάου μπόι.

Πόλεμος στη Σουηδία. Το πιο σύντομο ανέκδοτο. Τι άλλο θα σκαρφιστούν άραγε για να δημιουργήσουν «κλειστοφοβία», σε μια από τις πιο ανοιχτόμυαλες κοινωνίες της Βόρειας Ευρώπης;

Ο λαός της Πάτρας, τιμά τον Τεμπονέρα και η Νέα Δημοκρατία -που ουδέποτε καταδίκασε επίσημα την δολοφονία του αγωνιστή εκπαιδευτικού-  διόρισε τον Καλαμπόκα, προϊστάμενο της Εθνικής Τράπεζας στον Βόλο.

Δεν έχει σημασία, αν ο τελευταίος εξέτισε την ποινή του. Αυτό, μοιάζει και είναι  επιβράβευση, αλλά όπως έχει πει δικό τους στέλεχος -Βουλγαράκης- «ό,τι είναι νόμιμο. είναι και ηθικό».

Ακατανόητη η εμμονή τους με την πλατεία, αλλά και δυσλειτουργική -ηλίου φαεινότερον- η στάση, του Μετρό, αν γίνει εκεί. Μόνο εκδίκηση και λήθη για το λίκνο -καθόλου βαριά η λέξη- της αθηναϊκής και κατ’ επέκταση της ελληνικής κουλτούρας, από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, μέχρι πρόσφατα. Τουλάχιστον.

Στο καλό, Κάιζερ. Καλή αντάμωση, με τον Ντιεγκίτο, τον Πελέ και τους άλλους. Πολύ θα ήθελα να είμαι εκεί, να ακούω τις αναμνήσεις σας. Αν και νομοτελειακά, θα γίνει κι αυτό.

Έξω, πάμε καλά. Αν και το όνομα «barbie» είναι λίγο ασόβαρο. Όταν λέει ο άνθρωπος αύριο ότι κέρδισε το «barbie», θα νομίζουν ότι κέρδισε την κούκλα σε κάποιο λούνα παρκ, επειδή την πέτυχε με το μπαλάκι.

Μια πολύ ωραία διασκευή, του διάσημου τραγουδιού του Black. Να έχετε κι εσείς μια όμορφη ζωή, καθένας όπως την ονειρεύεται.

Katie Melua – Wonderful Life (Official Video)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζεμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα