ΑΘΗΝΑ
15:58
|
27.04.2024
Η κρίση στην Ουκρανία μετά την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας. Συνεχής ενημέρωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην ανατολική Ουκρανία για την υπεράσπιση των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των αυτονομιστών ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του Αμερικανού ομολόγου του, Τζο Μπάιντεν.

«Αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση» δήλωσε σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμα που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος Πούτιν λίγο πριν τις 05:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας), εξηγώντας ότι η χώρα του δεν μπορούσε να ανεχθεί αυτές που αποκάλεσε «απειλές από την Ουκρανία». Προειδοποίησε δε εναντίον οποιασδήποτε ξένης ανάμιξης, κάνοντας λόγο για άμεσα ρωσικά αντίποινα. «Οι λαϊκές δημοκρατίες του Ντομπάς προσέγγισαν τη Ρωσία με αίτημα βοήθειας. Σε σχέση με αυτό, […] πήρα την απόφαση να πραγματοποιήσω μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Στόχος της είναι να προστατεύσει τους ανθρώπους που υφίστανται κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια, και για το σκοπό αυτό θα επιδιώξουμε να αποστρατικοποιήσουμε και να απαλλάξουμε από το ναζισμό την Ουκρανία και να οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη όσους διέπραξαν πολλά αιματηρά εγκλήματα κατά ειρηνικών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων Ρώσων υπηκόων», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος στο διάγγελμά του.

Ισχυρίστηκε ότι οι συνθήκες απαιτούσαν την ανάληψη αποφασιστικής δράσης, ενώ διαβεβαίωσε πως η Μόσχα δεν έχει μακροπρόθεσμα σχέδια να καταλάβει ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας. «Δεν έχουμε σχέδια για κατάληψη ουκρανικών εδαφών. Δεν πρόκειται να επιβάλουμε τίποτα και σε κανέναν με τη βία», ενώ αξίωσε οι Ουκρανοί στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους. Επέρριψε δε την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία ακολουθήσει στο «ουκρανικό καθεστώς».

Πότε θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση

«Η ρωσική στρατιωτική δράση είναι προνόμιο του Προέδρου, που καθορίζει τους στόχους και του όρους» δήλωσε το απόγευμα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους πότε θα τελειώσει η στρατιωτική επιχείρηση.

Little ground for optimism': Kremlin says U.S. document doesn't meet  Russian security demands - POLITICO

Ο Πεσκόφ εξήγησε πως αυτό θα γίνει «στη βάση αποτελεσμάτων και στόχων» επισημαίνοντας πως η επιχείρηση έχει «στόχους και πρέπει να επιτευχθούν».

Ο ίδιος απέρριψε τον ισχυρισμό πως η Ρωσία έχει ξεκινήσει διαδικασία κατοχής της Ουκρανίας λέγοντας πως η ρωσική επιχείρηση «έχει περιορισμένους στόχους προστασίας» της χώρας και των περιοχών αυτονομιστών. Πρόσθεσε επίσης πως το μέλλον της Ουκρανίας θα πρέπει να καθοριστεί από τον ουκρανικό λαό, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για το «μέλλον» της κυβέρνησης του Ουκρανού προέδρου Βολοντόμιρ Ζελένσκι.

Οι εξελίξεις σε επιχειρησιακό επίπεδο

  • Περισσότεροι από 4.000 Ουκρανοί, κυρίως γυναίκες και παιδιά, φέρονται να έχουν διαφύγει στη γειτονική Μολδαβία. Η πρόεδρος της χώρας, Μάγια Σάντου, δήλωσε ότι η χώρα της θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ότι είναι έτοιμη να δεχθεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που θα συρρεύσουν από τη γειτονική Ουκρανία.

  • Μάχες έξω από το Κίεβο: Σε εξέλιξη βρίσκονται μάχες έξω από το Κίεβο, καθώς ρωσικές δυνάμεις που μπήκαν στην Ουκρανία από τη Λευκορωσία, κατευθύνονται προς την ουκρανική πρωτεύουσα, μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και AFP.
  • Ήδη πύραυλοι έχουν πέσει σε στρατιωτικούς στόχους στο Κίεβο, ενώ αερομαχίες μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών σημειώνονται πάνω από την πόλη.

  • Ουκρανοί έξω από την Ντάουνιγκ Στριτ: Με σημαίες στα χρώματα της Ουκρανίας – κίτρινο και μπλε – διαδηλώνουν πολίτες της Ουκρανίας που ζουν στο Λονδίνο. Αποκαλούν τον πρόεδρο της Ρωσίας «δολοφόνο» και «τρομοκράτη».
  • Φιλίπο Γκράντι: Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έκανε λόγο για «καταστροφικές συνέπειες» λόγω της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Απηύθυνε έκκληση στις όμορες χώρες να κρατήσουν τα σύνορά τους ανοιχτά για τους πολίτες που θέλουν γλιτώσουν από τις εχθροπραξίες.

  • Εκτός δικτύου στη Λετονία τρία δίκτυα της Ρωσίας: Οι αρχές της Λετονίας προχώρησαν με άμεση ισχύ στην αναστολή μετάδοσης των προγραμμάτων τριών ρωσικών τηλεοπτικών καναλιών για αρκετά χρόνια. Τα ρωσικά κανάλια κατηγορούνται για «υποκίνηση μίσους» κατά της Ουκρανίας, για διασπορά παραπληροφόρησης και για δικαιολόγηση ενός πολέμου στην Ευρώπη.  

  • «Έχουμε πάνω από 100 αεριωθούμενα αεροσκάφη σε κατάσταση συναγερμού που προστατεύουν τον εναέριο χώρο μας και περισσότερα από 120 συμμαχικά πλοία στη θάλασσα από βορρά έως τη Μεσόγειο. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να θωρακίσουμε την συμμαχία από την επιθετικότητα, δήλωσε ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στολτενμπεργκ και ανακοίνωσε πως οι ηγέτες της Συμμαχίας θα συναντηθούν αύριο, 25 Φεβρουαρίου, για να εξετάσουν εκ νέου την αντίδρασή τους.

  • Έκλεισε το λιμάνι της Οδησσού: Η ανακοίνωση έγινε από τη γερμανική εταιρεία Logistics, HHLA, η οποία έχει τερματικό σταθμό στο εν λόγω λιμάνι της Ουκρανίας. «Όλοι οι ναυτεργάτες έχουν αφήσει τα πόστα τους», δήλωσε η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής εταιρείας, Άνγκελα Τιτζάρτ.

  • Δήμαρχος Μαριούπολης: Αναφορές για τρεις νεκρούς και έξι τραυματίες. Ο δήμαρχος Βαντίμ Μποισένκο ανακοίνωσε επίσης την εκκένωση του χωριού Σαρτανά, κοντά στη γραμμή επαφής.

  • Ουκρανική προεδρία: Περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες και γύρω στους δέκα πολίτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, όπως και σχεδόν «50 Ρώσοι κατακτητές».

  • Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει «πρόσθετες αμυντικές χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας» για να προστατεύσει τους συμμάχους του ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

  • Το BBC μετέδωσε:  Αναφορές για εκρήξεις και πλήγματα με πυραύλους κατά αστικών κέντρων της Ουκρανίας. Υπάρχουν επίσης αναφορές, φαινομενικά επιβεβαιωμένες από Ουκρανό αξιωματούχο, ότι ρωσικά άρματα μάχης βρίσκονται ήδη στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, σύμφωνα πάντα με το BBC.
  • Ιγκόρ Κονασένκοφ: «Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν χτυπούν με πυραύλους, από αέρος ή με πυρά πυροβολικού τις πόλεις της Ουκρανίας». Ο Ιγκόρ Κονασένκοφ είναι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

  • Επίθεση από ουκρανικές δυνάμεις δέχθηκε το συνοριακό φυλάκιο στην περιοχή του Κουρσκ, ανακοίνωσε η υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας, FSB.

  • Η αεράμυνα της Ουκρανίας καταστέλλεται, η υποδομή των στρατιωτικών της αεροδρομίων έχει υποβαθμιστεί και οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες δεν προβάλλουν καμία αντίσταση στα ρωσικά στρατεύματα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

  • Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, δήλωσε σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, σύμφωνα με το Reuters.

  • Σφοδρές μάχες ξέσπασαν και μεταξύ ουκρανικών δυνάμεων και στρατευμάτων πιστών στην αποσχισθείσα δημοκρατία του Ντονιέτσκ, ανακοίνωσε, όπως αναφέρει το Russia Today, ο εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής της αυτονομιστικής περιοχής. Σε δήλωσή του, ο Εντουάρ Μπασουρίν είπε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ επιτίθενται στις θέσεις του ουκρανικού στρατού σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο καταστροφής που έχουν στη διάθεσή τους».

  • Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν επίσης στην Οδησσό (νότια) και σε πολλές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας. Ωστόσο, ο ουκρανικός στρατός διαβεβαίωσε πως οι πληροφορίες ότι έγινε απόβαση ρωσικών δυνάμεων στην Οδησσό είναι ψευδείς.

  • Στην Μαριούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη στον τομέα του μετώπου με μισό εκατομμύριο κατοίκους, όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας, αρκετοί κάτοικοι ανέφεραν ότι ακούγονται πυρά πυροβολικού από συνοικία στον ανατολικό τομέα της πόλης.

  • Πιο κοντά στο μέτωπο, στην Κραματόρσκ, ακούστηκαν τουλάχιστον τέσσερις ισχυρές εκρήξεις.
  • Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αρνήθηκε ότι πραγματοποιούνται επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις – αναφέροντας ότι στοχεύει μόνο στρατιωτικές υποδομές, εγκαταστάσεις αεράμυνας και αεροπορικές δυνάμεις με «όπλα υψηλής ακρίβειας», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο της χώρας RIA επικαλούμενο το υπουργείο.

Κλειστός ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως κλείνει όλο τον εναέριο χώρο της για την πολιτική αεροπορία μετά την «εισβολή» των ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφός της και την ανακοίνωση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για έναρξη των επιχειρήσεων του ουκρανικού στρατού.

Το ουκρανικό υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναερίου χώρου λόγω του «υψηλού κινδύνου για την ασφάλεια» των πτήσεων, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί στον χάρτη των πτήσεων μία «τρύπα» πάνω από την Ουκρανία. Ο τουρκικός αερομεταφορέας Turkish Airlines είναι από τους πρώτους που ανακοίνωσε από σήμερα ακύρωση όλων των πτήσεων προς την Ουκρανία. Αεροπλάνα της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας εκτελούν πτήσεις σε έξι αεροδρόμια της Ουκρανίας.

Νωρίτερα και η Ρωσία έκλεισε μέρος του εναέριου χώρου στην περιοχή πληροφοριών πτήσεων του Ροστόφ, ανατολικά των συνόρων με την Ουκρανία, για λόγους «ασφαλείας» των πολιτικών πτήσεων. Το ενημερωτικό σήμα της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας προς τους αεροπόρους αναφέρεται σε συγκεκριμένους τομείς και υψόμετρα που θα πρέπει να αποφεύγονται.

Βίντεο, των οποίων η αξιοπιστία αμφισβητείται, δείχνουν επιθέσεις κατά των αεροδρομίων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η Ρωσία ανέστειλε και την κυκλοφορία εμπορικών πλοίων στην Αζοφική Θάλασσα μέχρι νεωτέρας.

Η αντίδραση Μπάιντεν

Ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «επέλεξε» να εξαπολύσει «έναν πόλεμο εκ προμελέτης» εναντίον της Ουκρανίας.

Eίναι επίσημο: Ο Μπάιντεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων - ΤΑ ΝΕΑ

Καταδικάζοντας την «αδικαιολόγητη επίθεση» της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Μπάιντεν τόνισε ότι ο πόλεμος αυτός θα φέρει «καταστροφικά δεινά και απώλειες ανθρωπίνων ζωών». «Η Ρωσία φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τον θάνατο και την καταστροφή που θα προκαλέσει αυτή η επίθεση», επέμεινε.

«Ο κόσμος θα ζητήσει η Ρωσία να λογοδοτήσει», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε πως θα τοποθετηθεί αργότερα σήμερα σχετικά με τις «συνέπειες» που θα έχει ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και τα μέτρα που θα επιβληθούν από την Ουάσινγκτον σε συντονισμό με τους συμμάχους τους.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο, νωρίς το πρωί, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η πρώτη αντίδραση στο Κίεβο

Στο Κίεβο από τα μεσάνυχτα είχε κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με απόφαση της ουκρανικής βουλής.

Με την έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών κινήσεων ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέβλεψε πως η ρωσική εισβολή θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή ενός μεγάλου πολέμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Διεμήνυσε δε πως οι ουκρανικές δυνάμεις θα υπερασπιστούν τα εδάφη τους.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι ζήτησε να υπάρξουν «άμεσες διαπραγματεύσεις»  με τη Μόσχα

Ακολούθησαν δηλώσεις του Ουκρανού υπουργού Άμυνας Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος με ανάρτησή του στο Τουίτερ τόνισε:

«Ο Πούτιν έχει εξαπολύσει πόλεμο πλήρους κλίμακας κατά της Ουκρανίας. Συνεχίζονται οι απεργίες σε ειρηνικές πόλεις της Ουκρανίας. Αυτός είναι ένας επιθετικός πόλεμος. Η Ουκρανία θα αμυνθεί και θα κερδίσει. Ο κόσμος μπορεί και πρέπει να σταματήσει τον Πούτιν. Ήρθε η ώρα να δράσετε – μόλις τώρα».

Στη συνέχεια ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας δημοσίευσε στο Twitter μια «λίστα εκκρεμοτήτων» για τη διεθνή κοινότητα στην οποία αναφέρει ότι καθώς «το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου διακυβεύεται» πρέπει να επιβληθούν «καταστροφικές κυρώσεις» στη Ρωσία και να δοθεί στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα του.

Προ ολίγου το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κήρυξε στρατιωτικό νόμο σε όλη την Ουκρανία. Η ανακοίνωση έγινε από τον Ζελένσκι, με βίντεο στο κανάλι του στο Telegram.

Όπως ανακοινώθηκε, επίσης, ο Ουκρανός πρέσβης στην Άγκυρα ζήτησε από την Τουρκία να περιορίσει τη διέλευση ρωσικών πολεμικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων.

Τι είπε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

Στην καταδίκη της «ασύνετης και απρόκλητης επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία» προχώρησε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι «θέτει σε κίνδυνο αναρίθμητες ζωές αμάχων».

«Για άλλη μια φορά, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας και τις άοκνες διπλωματικές προσπάθειές μας, η Ρωσία επέλεξε τον δρόμο της επιθετικότητας εναντίον μιας κυρίαρχης και ανεξάρτητης χώρας» αναφέρει ο κ. Στόλτενμπεργκ. Προσθέτει ότι «πρόκειται για σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σοβαρή απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια. Καλώ τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική της δράση και να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας». Κατέληξε δε τονίζοντας:

«Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των επιθετικών ενεργειών της Ρωσίας. Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας σε αυτή την τρομερή στιγμή. Το ΝΑΤΟ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους συμμάχους (του)».

Παράλληλα, οι πρεσβευτές των 30 χωρών μελών του NATO κλήθηκαν να πάρουν μέρος σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα στις Βρυξέλλες μετά την έναρξη ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της Ουκρανίας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Συμφώνου.

Τέσσερις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ, η Πολωνία, η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία,  ενεργοποίησαν το άρθρο 4 της βορειοατλαντικής συμμαχίας, αναφέροντας «φόβους για την ασφάλειά τους».

Διεθνείς αντιδράσεις


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε «σοκαρισμένος από τα φρικιαστικά γεγονότα στην Ουκρανία» αναφέροντας σε ανάρτησή του στο twitter ότι ο Ρώσος πρόεδρος «διάλεξε έναν δρόμο αιματοχυσίας και καταστροφής εξαπολύοντας αυτή την απρόκλητη επίθεση». Πρόσθεσε δε ότι έχει μιλήσει ήδη με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, ενώ υποσχέθηκε και «αποφασιστική δράση από το Ηνωμένο Βασίλειο και τους συμμάχους του»

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο να σταματήσει την επίθεση «Δώστε μια ευκαιρία στην ειρήνη. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντιδράσεις έχουν υπάρξει από μια σειρά χώρες όπως η Γαλλία, ο Καναδάς και η Γερμανία

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, ο Όλαφ Σολτς, χαρακτήρισε τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση που άρχισε σήμερα στην Ουκρανία «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου και μίλησε για «μαύρη ημέρα» για ολόκληρη την Ευρώπη. «Η Γερμανία καταδικάζει με τον πιο σθεναρό τρόπο» την επίθεση που διέταξε με «αδίστακτο» τρόπο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και εκφράζει «αλληλεγγύη στην Ουκρανία και στους πολίτες της». Πρόσθεσε ότι θα συζητηθεί με τους εταίρους της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην G7 για τα μέτρα που η Δύση προειδοποιούσε πως θα επέβαλε στη Ρωσία σε περίπτωση επίθεσης.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επέκρινε επίσης την αδικαιολόγητη, όπως τη χαρακτήρισε ρωσική επίθεση, και δεσμεύτηκε πως «το Κρεμλίνο θα λογοδοτήσει».

Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ουκρανία, Μάικλ Μπρόντσκι, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους Ισραηλινούς πολίτες που διαμένουν στη χώρα να την εγκαταλείψουν και να κινηθούν είτε προς την Πολωνία είτε σε άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης. Ο ίδιος τόνισε ότι όλο το προσωπικό της πρεσβείας είναι σε ετοιμότητα για να βοηθήσει στην εκκένωση των Ισραηλινών από την Ουκρανία.

Ζωντανή εικόνα από το Κίεβο:  


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα