ΑΘΗΝΑ
11:26
|
30.04.2024
Για τον Κουλέμπα, η Ε.Ε. είναι «απαράδεκτο» να καθυστερεί να επιβάλει νέες κυρώσεις, καθώς δεν έχει «ούτε το ηθικό ούτε το πολιτικό δικαίωμα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να αποβάλει όλους τους ενδοιασμούς της, κάλεσε σήμερα την Ε.Ε. ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρι Κουλέμπα. Για τον Κουλέμπα, η Ε.Ε. είναι «απαράδεκτο» να καθυστερεί, καθώς δεν έχει «ούτε το ηθικό ούτε το πολιτικό δικαίωμα» να έχει δεύτερες σκέψεις.

Όπως μεταδίδει το France24, μιλώντας σε ενημέρωση Τύπου, ο Κουλέμπα προέτρεψε την Ε.Ε. να επισπεύσει τις εργασίες για την επιβολή ενός ενάτου πακέτου κυρώσεων προς τη Ρωσία.

«Ακούμε μόνο για μια προσπάθεια να ξεκινήσουμε σοβαρές εργασίες για την προετοιμασία του. Μια τέτοια κατάσταση είναι εντελώς απαράδεκτη», είπε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.

Στο ίδιο πνεύμα, κάλεσε τους συναδέλφους του στην ΕΕ «να αφήσουν στην άκρη τις όποιες αμφιβολίες ή, όπως είναι της μόδας να λέμε, την «κούραση» και να αρχίσουν να ολοκληρώνουν γρήγορα το ένατο πακέτο κυρώσεων».

«Αν οι Ουκρανοί δεν είναι κουρασμένοι, τότε η υπόλοιπη Ευρώπη, ακόμα περισσότερο, δεν έχει ούτε το ηθικό ούτε το πολιτικό δικαίωμα να κουραστεί», τόνισε ο Κουλέμπα.

Κάλεσε την Ε.Ε. να επικεντρωθεί στις κυρώσεις που επηρεάζουν την ικανότητα της Ρωσίας να παράγει πυραύλους, τους οποίους χρησιμοποιεί η Μόσχα για να πραγματοποιήσει χτυπήματα στις υποδομές της Ουκρανίας.

Η Ρωσία στοχεύει ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών παραγωγής ενέργειας, από τις 10 Οκτωβρίου, αφότου κατηγόρησε το Κίεβο για επιθέσεις σε ρωσικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής Γέφυρας της Κριμαίας.

Σήμερα, το Politico ανέφερε ότι η Ε.Ε. δεν έχει ξεκινήσει επίσημα ακόμη να εργάζεται για το ένατο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Ωστόσο, σύμφωνα με δύο από τις πηγές του πρακτορείου, τα νέα μέτρα ενδέχεται να επικεντρωθούν σε Ρώσους που μπορεί να συνδέονται με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ Χαμάς-Φατάχ στο Πεκίνο

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Την αποπομπή του Βαρτζόπουλου από κυβέρνηση και Κ.Ο. ζήτησε ο Κασσελάκης

Ρωσικό «δάκτυλο» βλέπουν οι Εσθονοί για τη διατάραξη σήματος GPS στο Τάρτο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα