ΑΘΗΝΑ
12:47
|
06.05.2024
Κάθε Κυριακή σταχυολογούμε όσα έφερε η εβδομάδα που φεύγει.
Ειδήσεις και σχόλια για τον κόσμο μας από το Κοσμοδρόμιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλος Τατσόπουλος, μας βρήκε. Αυτός είναι και κατεργάρης με τα έργα Τέχνης.

My name is Dove. James Dove (μτφ: dove = περιστέρι).

Αγοράσαμε όμως μαχητικά αεροσκάφη F -… ούτε που θυμάμαι το νούμερο, ούτε και με ενδιαφέρει κιόλας. Δεν είναι ότι δεν με ενδιαφέρει η άμυνα της χώρας, έμπρακτα, με 27 μήνες θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό, φυσικά και με ενδιαφέρει. Ο φαρισαϊσμός, είναι το πρόβλημά μου.

Μπορεί να είναι κι έτσι. Δεν είμαι αρμόδιος. Αυτό που ξέρω, είναι ότι πρέπει κι αυτά, με μικρή ή μεγάλη μύτη, με γούνα ή χωρίς, στη θάλασσα ή στη στεριά, να ζουν όπως και όσο πρέπει και  με αξιοπρέπεια.

Δεν είμαστε το μόνο είδος στον πλανήτη. Με το «μυαλό» μας, τους αφαιρέσαμε τον ζωτικό χώρο τους, άλλα τα εξαφανίσαμε, άλλα είναι προς εξαφάνιση, άλλα τα μειώσαμε, ως «κυρίαρχοι» πάνω στη γη. Αίσχος !!! Αυτό ξέρω, επίσης.

50 δισ. για τον Ζελένσκι, από την Ε.Ε. του ενός εκατομμυρίου άστεγων και των δεκατριών εκατομμυρίων ανέργων, που για τους τελευταίους, αν υπολογίσουμε μεσοσταθμικά πως έχουν άλλο ένα μέλος να υποστηρίξουν, το άθροισμα κάνει σαν να είναι άνεργη όλη η Ουγγαρία (9.730 εκ.) και η Ολλανδία (17.640 εκ.), μαζί. Αλλά για το ανθρωπάκι, τους περισσεύουν. Αυτό, να πείτε και στους αγρότες.

Περιμένουν οι άνθρωποι στην πόρτα, ως οφείλουν και άλλοι, μπαίνουν από το παράθυρο ως δεν οφείλουν. Δεν ξαφνιαζόμαστε πια με αυτό το χάλι, συνεχίζουμε όμως αμείωτα να τσαντιζόμαστε. Δεν υπάρχει χειρότερο, από το να τσακίζουν τις προσδοκίες των ανθρώπων.

Ψιλά γράμματα και η απαρχή μιας γενικής λήθης, το έχουμε εμπεδώσει προ πολλού, με μικρές ψηφίδες ‘δω κι εκεί, μέχρι την ενοποίηση ενός γιγαντιαίου παζλ, με τίτλο «Συν όχλω αμαθία πλείστον κακόν». (Ευριπίδης). Κι αν είναι συνδεδεμένο το όνομα του Μίκη και με την κούκλα του Βορρά, τη Σαλονίκη μας. Να θυμίσω μόνο τον «Επιτάφιο».

Από έρευνα ερευνητών, που κοινοποίησαν αυτή την έρευνα και τα αποτελέσματά της. Της έρευνας, να σας θυμίσω, όπου grosso modo, διαπίστωσαν   την μείωση της αγοραστικής ικανότητας των Ελλήνων. Ως γνωστόν, τα αρχικά της ΓΣΕΕ. σημαίνουν Γενική Συνομοσπονδία Ερευνητών Ελλάδος.

Πού και πού, για να θυμηθούν ότι το «Εργατών» αντικαταστάθηκε από το «Ερευνητών», διοργανώνουν αταβιστικά και καμιά απεργία,  σαν κι αυτή του Απρίλη, τρέχοντος έτους. Ευκαιρία, για τον αγαπημένο σκύλο της Συνομοσπονδίας τον Ραν Ταν Πλαν, να βγει και λίγο από το κτίριο, να πάρει αέρα, να κάνουν και διατάσεις οι ερευνητές που πιάστηκαν τόσες μέρες για να γράψουν την «γλαύκα εις τας Αθήνας» έρευνα.

Ευκαιρία και για τον πρωθυπουργό, την ημέρα αυτής της «δυναμικής» γενικής απεργίας, να πάει στην Πάρνηθα για ποδηλασία και όταν του ανοίξει η όρεξη, από το σπορ, να κάνει κα πικ νικ, με όλα όσα εμείς δεν μπορούμε να αγοράσουμε.

Το καλό νέο της ημέρας… άπατο  και το τελευταίο project Μπακογιάννη. Άτυχο και το όνομα του προγράμματος, «υιοθέτησε την πόλη σου». Το είχαμε καταλάβει κύριε Μπακογιάννη, ότι η πόλη ήταν ορφανή και το εμπεδώσαμε, επί δημαρχίας σου.

Έτσι. 58 καρφιά, «στο μάτι τους». Δεν ξεχνάμε.

Ωχ! Το γράψαμε -και το τεκμηριώσαμε- την προηγούμενη εβδομάδα, πως στα «ψηφιακά» είμαστε πάτος,  άσχετα αν ο κ. Πιερρακάκης βαυκαλίζεται για το αντίθετο. Γενικώς, αυτή η κυβέρνηση βαυκαλίζεται για διάφορα, που δεν ισχύουν στην πράξη. Να θυμίσω μόνο τις δηλώσεις και τις διαβεβαιώσεις του ανθρωπάκου-υπουργού Μεταφορών, για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, λίγες μέρες πριν τα Τέμπη.

Επειδή λοιπόν βλέπω ότι ο Κυριάκος, επιμένει ότι μπορεί, εγώ να τον πιστέψω και θα προτείνω μερικά θέματα-παραδείγματα της πρόσφατης ψηφιακής τηλεκπαίδευσης, για να βάλουν σε αυτές τις εξετάσεις, σαν sos για να διαβάσουν οι φοιτητές σε αυτή την εξεταστική και ας με ευχαριστήσουν αργότερα, δεν με πειράζει.

Λοιπον, sos είναι : το «σκόιλ ελικίκου», το «μέτζη του νεούκτη» , «οι προσθέσεις και ελέγχου που λοιμώχθηκαν», αλλά αν αυτά είναι παλιά θέματα,  πιο πρόσφατα το 2023 συγκεκριμένα, σε επιμορφώσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας που απευθύνονταν στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς. γράφτηκε  «το τακτοποιημένο φρικιό» κακή μετάφραση του «control freak», που σημαίνει πως κάποιος είναι «ψείρας» και γράφτηκαν πολλά άλλα τέτοια μαργαριτάρια, στο όριο της χυδαιότητας, που καλύτερα να μην αναφερθούμε.

Αφού η Ελλάδα είναι «θαλάσσια δύναμη», να επεκτείνει και τα χωρικά της ύδατα, στα 12 ν.μ, που σημαίνουν πολλά ευεργετήματα για την χώρα, ως νομιμοποιείται και ουδόλως ιμπεριαλιστικά.Νταηλίκια, στην εσχατιά του κόσμου, σε ένα κράτος που δεν την πείραξε σε τίποτε, ούτε την επηρεάζει σε κάτι, είναι αδιανόητο και γκρεμίζει το επιχείρημα της «ήρεμης δύναμης και σταθερότητας»  στο Αιγαίο. Ή κότα ή κόκορας. Υβρίδια, δεν υπάρχουν.

Κιχ, για αυτό από την Ούρσουλα και «τα άλλα τα παιδιά». Η «δημοκρατία» τους, σταμάτησε στην Ουκρανία.

Σαχλαμάρα ακτιβισμός ο βανδαλισμός έργων Τέχνης. Ούτε βρίσκουν συμπαράσταση αυτές οι κινήσεις στην κοινή γνώμη. Τουναντίον.

Καλό μήνα από εμάς, με ένα τραγούδι από τη δισκάρα του Δήμου Μούτση, «Άγιος Φεβρουάριος». «Η σούστα πήγαινε μπροστά»… κι εμείς, κουράγιο μπρος της, να την σπρώξουμε κι αυτόν τον μήνα και για τον άλλον, βλέπουμε. Για εμάς δεν ξέρω, αλλά έχει ο θεός. Τουλάχιστον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα