ΑΘΗΝΑ
01:38
|
02.05.2024
Κάθε Κυριακή σταχυολογούμε όσα έφερε η εβδομάδα που φεύγει.
Ειδήσεις και σχόλια για τον κόσμο μας από το Κοσμοδρόμιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυρία Καρυστιανού, θυμηθείτε το αυτό, θα είναι το «Πολυτεχνείο» του Μητσοτάκη.

Θα ήθελα να το δω αυτό, να στέλνουν 20.000 ελέφαντες στη Γερμανία. Πλάκα θα είχε. Η φάση, θα ήταν χειρότερη και από τον Γκοτζίλα που επιτέθηκε στο Τόκιο. 

Ρητορικό το ερώτημα ποιος ήταν ο λόγος ύπαρξής του, μετά την πτώση του Ανατολικού Μπλοκ, ακόμη και στην περίπτωση που δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε καν τα μέλη του και τα αφήνει και αυτά, έρμαια, να ερίζουν μεταξύ τους, χωρίς να προστατεύει την συνοχή και την διάρκειά του. Για τον στρουθοκαμηλισμό  του γράφω, για τα ελληνοτουρκικά. Καλλιεργεί μέχρι σήμερα τον ραγιαδισμό της μιας πλευράς  και την επιθετικότητα της άλλης, καταστρατηγώντας πλήρως, την έννοια της «συμμαχίας», όπως αυτονόητα την ξέρουμε. Τελικά, ο μόνος λόγος ύπαρξής του, τώρα που το σκέφτομαι, είναι η εμμονή του, με την αρκούδα. Από την εποχή του Γκορμπατσώφ, μέχρι σήμερα, που δίνει ρεσιτάλ.

Τώρα, τους είπαν να πάνε, τώρα πήγαν. Υποθέτω, στην καλύτερη, να βρήκαν τώρα πια, τιμολόγια του κυλικείου του ΟΣΕ, πόσες τυρόπιτες, γκαζόζες και τσιπς «ποιότης Τόττης», αγόρασαν. Δεν πειράζει, κάλιο αργά, παρά αργότερα. 

Και από τα τιμολόγια αυτά, μπορούν να βγουν κρίσιμα συμπεράσματα να υποθέσω. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που με εκνευρίζει, είναι πως όταν προχώρησαν στην «κατάσχεση», χαμογελούσαν μεταξύ τους,  διοικητικοί του ΟΣΕ και αστυνομικοί κάτω από τα  μουστάκια τους, κλείνοντας το μάτι, οι μεν στους δε.

Μία συνηθισμένη φωνίτσα με μία συνηθισμένη παρουσία, με ένα κοινότοπο ρεπερτόριο, έγινε δισεκατομμυριούχος. Ενδεικτικό του «μπολιτιζμού», σε ενεστώτα χρόνο  που ζούμε και ο πήχης, όλο και θα κατεβαίνει μέχρι να ξαναγυρίσουμε στην εποχή των πιθήκων.

Έτσι. Στα «επιτελικά κράτη», τα όμορφα βουνά, όμορφα καίγονται.

Δεν είδα πουθενά, στο Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, τη λέξη «συγγνώμη», παρά μόνο την παράθεση ξερών γεγονότων. Δεν είμαστε οι φυσικοί τους προϊστάμενοι, για να μας γράψουν μια υπηρεσιακή αναφορά. Είμαστε όμως, αυτοί που τους πληρώνουμε και έχουμε την απαίτηση, να μας κρατούν ασφαλείς και να έχουν άλλο ύφος, όταν (μας) απευθύνονται δημόσια και χωρίς εξυπνάδες και ειρωνείες, σαν το «περιπολικό, δεν είναι ταξί».

Τι λύσσα είναι αυτή; Αλήθεια, το Ισραήλ, θα συμμετέχει κανονικά στην τελετή έναρξης;

Δεν καταλαβαίνουν πως χαρακτηρίζοντας τους κατοίκους μιας ολόκληρης περιοχής «μπαχαλάκηδες» και «ακροαριστερούς» και πως φυλάσσοντας 200 αστυνομικοί τις λαμαρίνες της Πλατείας, αλλά δεν περισσεύει ούτε ένας για να συνοδεύσει μια 28χρονη κοπέλα, να επιστρέψει ασφαλής σπίτι της, εκτίθενται μόνον  οι ίδιοι και δεν πείθουν κανέναν. Δεν πειράζει, όμως. Ας τους αφήσουμε στο φαντασιακό τους σύμπαν και τις εμμονές τους, μπας και έτσι πελεκηθεί, το 41% που τους ψήφισε.

Έχει καταντήσει πληκτικό, σε παγκόσμιο επίπεδο, να λένε κάτι και μετά την λαϊκή  κατακραυγή, να λένε ότι «παρεξηγήθηκαν τα λόγια τους» , ενώ είμαι σίγουρος, πως αν σε ό,τι έλεγαν δεν τους έκραζε κανείς, δεν θα υπήρχε και η «παρεξήγηση». Ο ορισμός του φαρισαϊσμού δηλαδή και της κωλοτούμπας. Και σε κάθε περίπτωση η δήλωση του γερο-πολιτικάντη, είναι ναζιστική, χωρίς αστερίσκους και ναι μεν, αλλά.

Ακατανόητη ως ένα βαθμό, αυτή η μιλιτέρ θέση του Μανωλάκη. Σε ποιον θέλει να αποδείξει τι; Αν νομίζει ότι αυτή η στάση, θα είναι και η υστεροφημία του, κάνει μεγάλο λάθος. Λαγός τη φτέρη έτριβε…

  Τι να σας πω για αυτούς εδώ; Τους ξέρουμε και τους γουστάρουμε, άπαντες!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα